søndag den 14. juni 2015

Jasmine Warga; Mit hjerte og andre sorte huller


Jasmine Warga; Mit hjerte og andre sorte huller

Bagsidetekst:
16-årige Aysel tænker meget på at dø.

Hendes far har begået en frygtelig forbrydelse, hele byen taler om. Folker hvisker om hende bag hendes ryg, og hun føler sig dårligt tilpas i sin mors nye familie.

Det er derfor, Aysel har planer om at tage sit eget liv, og der er kun ét problem - hun ved ikke, om hu har modet til at gennemføre det alene.

I et forum på nettet, hvor man kan finde en selvmordsmakker, møder hun Roman, en teenagedreng, der også er meget langt nede - og hun og Roman beslutter at tage herfra sammen.

Roman har allerede sat en datoen. Der er kun 24 dage til.

Aysel har det ikke nemt. På ydersiden ser hun ud som en helt almindelig teenager, men indeni lever slangen der sluger alt glæde og efterlader hende tom og hul. Aysel bor hos sin mor, sine to halvsøskende og morens nye mand. For Aysels far sidder i fængsel for en forfærdelig forbrydelse, der har rystet hele lokalsamfundet og efterlade Aysel udenfor og alene.

Aysel vil derfor gerne dø. Hun er dog bange for at hun ikke kan gøre det alene, så derfor sidder hun på nettet og kigger efter en selvmordsmakker. Hun falder over Roman aka FrozenRobot på et forum, han efterlyser også en makker, og han har allerede fastlagt en dato - som er om 24 dage!

De aftales at mødes, men han er bestemt ikke som Aysel havde troet og efterhånden som de tilbringer mere mere tid sammen, bliver Aysel i tvivl om det nu også er det rigtige de vil gøre, men kan hun nå at overtale både sig selv og Roman om at de skal lade være, før det er for sent? For tiden går på en eller anden måde hurtigere når hun er sammen med Roman og snart er de 24 dage gået ...


"Mit hjerte og andre sorte huller" er en medrivende og livsbekræftende fortælling om to unge der, selvom de har opgivet livet, ikke helt har opgivet at leve. Selvom Roman er overbevidst om at han vil dø, får Aysel ham alligevel til at føle sig levende og Aysel har det på samme måde med ham.

Sproget er godt og flydende og jeg havde svært ved at lægge den fra mig da jeg først var kommet i gang. Selvom emnet er dyster og stemningen ofte er sørgmodig, er den også morsom og ikke mindst ærlig. Ligeså meget som den handler om at vælge livet, handler den også om at turde sætte ord på de følelser vi har indeni. Så snart Aysel får sat ord på sin frygt, får hun et helt andet syn på livet.

En skøn ungdomsbog, der bestemt vil efterlade læseren klogere og mere opsat på at leve.

Tak til Nyt Nordisk Forlag for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Original titel: My Heart and Other Black Holes
Udgivet i: 2015 (både på engelsk og dansk)
Antal sider: 275
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Sikke en smuk anmeldelse. Bogen lyder virkelig så rørende og så fin.

    SvarSlet
  2. Nå fikk jeg virkelig lyst til å hente fram denne boken på Kindlen min. Kjøpte den engelske eboken for litt siden, men har ikke lest den enda. Det skjønner jeg av din anmeldelse at jeg bør gjøre straks og med en gang. Ha en super torsdag, Line :D

    SvarSlet