fredag den 19. juni 2015

Sidsel Sander Mittet; Morika - Rent blod


Sidsel Sander Mittet; Morika - Rent blod (Morika, #1)

Bagsidetekst:
På skoleåen Raudra undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast. Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde. Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhovedet er værd at kæmpe for? Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede...

Eshri er lige kommet tilbage til Raudra efter et besøg hjemme hos sin familie, hvor hun har opsnappet en samtale mellem sin bror og mor, som hun ikke har kunne glemme. Selvom hun fornemmer at der er noget galt er hun glad for at være hjemme hos sine venner og kæreste, Oryn, der er adelig, men forsøger at gøre oprør mod sin fars idealer for hvad adelige har krav på.


Korau er krigerlærling med store bogstaver. Han elsker at slås, træne og opmærksomheden fra pigerne der følger med at være kriger. Korau er også glad for at Eshri er hjemme igen, for så er flokken samlet - i hvert fald for et stykke tid. Pludselig forsvinder en af vennerne, Korau overværer en af de andre fra deres gruppe blive tæsket og der er andre småting der tyder på at ikke alt er som det burde være.

Vennerne stikker af fra Raudra og i storbyen Murkan forsøger de at få et overblik over hvad der foregår, men det er ikke nemt og snart står de i problemer til halsen. Heldigvis har de fundet en redningsmand i hilaen Zaak som indvilger i at ville hjælpe dem. Sammen med ham flygter de fra Murkan for at forsøge at finde en oprørshær der gemmer sig i bjergene, men vejen dertil er lang og fyldt med fjender og hvem kan de stole på?


Det første jeg faldt ved, ved denne bog, var forsiden - jeg ved godt at man ikke skal dømme en bog ud fra dens forside, men den her er virkelig flot! Herefter var faldt jeg for bagsideteksten, og jeg synes at den giver et fint oprids af den første del af handlingen i bogen. Nu hvor jeg har læst den, går det hele op i en højere enhed.

Det er en god, velskrevet og spændende fortælling der virkelig fanger en. Universet er spændende og langt fra meget andet fantasy der findes, det fandt jeg forfriskende. Personerne er nemme at holde af og de har tydeligvis hver deres styrker og svagheder som kommer i spil igennem historien. Korau irriterede mig dog til tider - han går meget op i at hans venner ser ham som dum bare fordi han er krigerlærling, og selvom de godt kan give udtryk for det, synes de han er modig - om end dumdristig.

Alt i alt en rigtig god bog, en spændende handling og jeg glæder mig til at se hvad der sker i den næste!

Fakta:
Forlag: Facet
Udgivet i: 2015
Antal sider: 322
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar