fredag den 10. juli 2015

Neil Gaiman; The Graveyard Book
Neil Gaiman; The Graveyard Book (graphic novel)

Dette er graphic novel-udgaven af Neil Gaimans fantastiske bog af samme navn. Jeg er for alvor ved at få øjnene op for hans forfatterskab - så forvent kun flere anmeldelser af hans bøger i fremtiden.

En af mine kollegaer fortalte mig at han havde denne udgave og tilbød mig at låne den - jeg sagde straks ja og den skuffer bestemt ikke!


Vi starter som i bogen, med at Nobodys familie bliver slået ihjel af Manden Jack, men Nobody undslipper og finder vej til den lokale kirkegård. Her tager de døde og Silas sig af ham. Ellers er historien den samme som i bogen, bortset fra at denne udgave er delt i to.


Selvom jeg jo kendte handlingen fra den "almindelige" bog, følte jeg alligevel stor glæde ved at læse den igen som graphic novel. Tegningerne bringer virkelig nyt liv til fortællingen og løfter den til et helt nyt niveau. De forskellige kapitler i bogen er illustreret af forskellige kunstnere og det er interessant at se hvordan karaktererne bliver fortolket forskelligt af hver kunstner. Jeg synes hver kunstner har en unik streg og de formår alle at bibeholde den stemning og følelse som jeg havde da jeg læste bogen.
Så, hvis I er vilde med Neil Gaiman og historien om Nobody, vil jeg bestemt mene at denne er et must read - både fordi historien er fantastisk, men også fordi illustrationerne er så flotte!

Fakta:
Forlag: HarperCollins
Udgivet i: 2014
Antal sider: Vol. 1: 188 og vol. 2: 164
5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelsen af bogen, der på dansk hedder "Nobody" her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar