fredag den 31. juli 2015

Barry Lyga; Blood of my bloodBarry Lyga; Blood of my blood (I hunt killers, #3)

Bagsidetekst:
Billy havde en lædertaske i hånden. Han satte den på arbejdsbordet.
"Åh, Jasper," sagde han dæmpet. "Åh, hvad har du dog gjort? Hvad lod du ham gøre ved dig?"
"Jeg have ikke noget valg," hviskede Jazz. Hans stemmebånd var ømt og slidt efter al hans skrigeri.
"Man har altid et valg," formanede Billy ham. "Vi er selv herre over vores skæbne."

Jazz er i New York, hvor han prøver at finde og standse Billy Dent. Men han krydser en grænse, som han altid har frygtet, men aldrig krydset før, og nu tænker hele nationen: "Som far, så søn? Hvem er det rigtige monster?" Fra New York til Lobo's Nod er jagten i gang, men denne gang er Jazz byttet, mens Billy Den lurer i skyggerne. Og bag ved Billy lurer noget værre, noget langt værre: Kragekongen ...

Jazz er i problemer. Han er låst inde i lagerrum sammen med to lig. Han er skudt og såret. På bevidsthedens rand.

Connie er i problemer. Hun er gået i Billy Dents fælde og nu har han hende i sin hule hånd og hun frygter for sit liv.

Howie er i problemer. Han var nær død af blodtab og hans forældre er rasende på ham. Han forsøger dog stadig at holde hovedet koldt og hjælpe sin bedste ven.

Billy modtager et telefon opkald der gør at han kommer Jazz til undsætning og Connie øjner derved sin chance for at flygte, men det kan hun ikke uden hjælp - godt at hun ikke er den eneste Billy har fanget. Nu er Jazz' problemer bare endnu større, for ikke alene er han stadig såret, indlagt og under politiopsyn, han ved også nu at Billy har hans mor og han er fast besluttet på at hjælpe hende. Han benytter sig af de færdigheder han har lært at Billy og det skræmmer ham hvor god han er til at slippe uset væk.

Væk fra det hele og hjem til hvor det hele startede. Hjem hvor flere hemmeligheder lurer i mørket og hvor sandheden slet ikke er som Jazz havde håbet. Sammen med både Connie og især Howie må Jazz være klogere end sin far, smartere og bedre, men kan Jazz tage det sidste skridt der gør at han vil krydse grænsen og for alvor blive sin fars søn? Eller kan han bryde sin blodige arv?


"Blood of my blood" er det sidste bind i serien om Jasper Dent. Og hvilken serie! Jeg har været meget betaget af serien fra start af og det er jeg stadig. Som læser befinder man sig helt ude på den yderste kant af stolen stort set hele vejen igennem bogen. Når man lige tror det er tid til et pusterum, sker der noget som igen får en helt ud til kanten.

Bogen er spændende, nervepirrende og fuldstændig umulig at lægge fra sig igen. Der er så mange løse ender der skal bindes sammen i dette bind og forfatteren gør det storslået. Selv da sandheden går op for en, kan man ikke tro det, nægter at tro det - seriøst? Og det er ganske seriøst.

Hvis du ikke har læst serien endnu - så gør det!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Original titel: Blood of My Blood
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 415
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar