søndag den 3. januar 2016

Elisabeth Saugmann; Super Mouse og fejlfinderneElisabeth Saugmann; Super Mouse og fejlfinderne

Midt i november blev jeg kontaktet af Mellemgaard og spurgt om jeg ville anmelde julekalenderen "Super Mouse og fejlfinderne" - det takkede jeg gladeligt ja til. Har skrevet lektør på et par julehistorier i løbet af efteråret og synes det er hyggelig læsning.

I "Super Mouse og fejlfinderne" møder vi den lille mus, der bærer det samme navn som popstjernen Lady Gaga, nemlig: Stefani Joanne Angelina Germonatta. Det er et meget langt navn for et meget lille mus, så hun blev bare kaldt Alice Musetta i stedet.

En dag møder Alice Musetta mesterflyveren kong Alma Viva og han gør det muligt for Musetta at flyve - deraf navnet Super Mouse. Sammen med Alma Viva møder Musetta også musen Villy Billy - der så gerne også vil kunne flyve, at kongen forbarmer sig over ham - mon der er lidt sød musik i luften mellem Musetta og Villy?

Det er godt at Super Mouse har venner, for snart skal hun op imod de forfærdelige fejlfindere. Super Mouse er af den opfattelse at fejl kan være små gaver, for på den måde lærer man noget nyt og bliver klogere - fejlfinderne er dog af en meget anderledes opfattelse og vil slå ned på alle der laver fejl. Værst er deres leder, der har øgenavnet Dilleren - det er nemlig en flok krokodiller - og de mobber alle der laver fejl.

Super Mouse og vennerne skal forsøge at komme fejlfinderne i forkøbet og ændre fejlene, så dem der har begået dem, ikke ser dem som fejl, men netop som små gaver.

"Super Mouse og fejlfinderne" er en underholdende julekalender med 24 korte kapitler - en for hver dag op til jul. Hvert kapitel indledes med en tegning der illustrere hvad dagens kapitel omhandler. Ind i mellem kunne jeg godt savne lidt flere illustrationer, der er flere af de personer vi møder, jeg gerne ville se. Sproget er let forståeligt og passer fint til målgruppen på 6 år og opefter. Der er flere moderne referencer som målgruppen sagtens kan forstå og det gør at historien er nutidig og relevant.

Så er det store spørgsmål jo bare om det vil lykkedes Super Mouse og vennerne at nå at standse fejlfinderne og få dem til at indse at det kan være menneskeligt, museligt, abeligt og sågar krokodilleligt at fejle?

Det må I vist læse jer til!

Tak til Mellemgaard for bogen!

Fakta:
Forlag: Mellemgaard
Udgivet i: 2015
Antal sider: 134
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar