torsdag den 31. december 2015

Årets sidste indlæg

Årets sidste indlæg

Så er det tid til at kigge tilbage på endnu et fantastisk læseår. Et år der har budt på mange forskellige læseoplevelser - nogle fantastiske, som jeg sent vil glemme, og nogle som jeg helst ville glemme.

Inden vi dog kommer til at kigge tilbage på året der er slut om få timer, vil jeg kort fortælle hvad jeg har læst i december måned. Det er blevet til 24 bøger (ja, jeg tæller Andersens eventyr med) - i alt 3.864 sider! Jeg har ikke skrevet nogen lektørudtalelser i december. Da jeg er gået på barsel har jeg indstillet lektørskrivningen til den er slut - der er noget med løn osv., som jeg blev enig med mig selv om var alt for bøvlet at skulle bruge tid på. Til gengæld har jeg fået taget hul på min store stak af anmelderbøger, hvilket var stærkt tiltrængt og jeg håber at jeg også kan nå en den i januar inden den lille kommer. For første gang i mange år, har jeg ikke fået bøger i julegave, så jeg kan koncentrere mig om dem jeg har som jeg endnu ikke har læst.

Læste bøger i december:

Jessie Burton; Dukkemageren (læs anmeldelse her)
Gayle Forman; Jeg levede (læs anmeldelse her og tak til Gyldendal for anmeldereksemplar)
Lauren Blackely; Nat efter nat (læs anmeldelse her og tak til Plusbog for anmeldereksemplar)
Palle Sandager; Første port under himmelen (læs anmeldelse her og tak til Mellemgaard for anmeldereksemplar)
George R. R. Martin; Isdragen
Cecilie Eken; Natulv
Bodil El Jørgensen; Ravmedaljonen
Gail Carriger; Soulless (graphic novel - læs anmeldelse af den almindelige bog her)
Alice Kuipers; Vores død (læs anmeldelse her - tak til Alvilda for anmeldereksemplar)
Noelle Stevenson; Nimona (graphic novel)
Teri Terry; Mind Games (læs anmeldelse her - tak til Nyt Nordisk Forlag for anmeldereksemplar)
J. R. R. Tolkien; Julemandens breve
Christina Bonde; Skyggesider (læs anmeldelsen her - tak til Tellerup for anmeldereksemplar)
Sidsel Sander Mittet; Blodets Bånd (læs anmeldelsen her - tak til Facet for anmeldereksemplar)
Anja Duna; Damen i den grønne dragt (læs anmeldelsen her - tak til forfatteren for anmeldereksemplar)
Elisabeth Saugmann; Super Mouse og fejlfinderne (læs anmeldelse her - tak til Mellemgaard for anmeldereksemplar)
Chris van Allsburg; Polar-ekspressen
H. C. Andersen; Snedronningen; Nissen hos spækhøkeren; Grantræet; Snemanden; Den lille pige med svovlstikkerne
Anja Christensen; Sig ikke at du elsker mig (læs anmeldelse her - tak til forfatteren for anmeldereksemplar)
Jenny Han; Hvis du bare var min (læs anmeldelse her - tak til Lovebooks for anmeldereksemplar)


Så det er blevet til en masse forskellige bøger - hvilket er skønt!

For nu at vende tilbage hvad 2015 har budt på at læseoplevelser generelt, vil jeg først sige at 2015 har været et suverænt læseår for mig. Mit mål var at læse 150 bøger, hvilket jeg i forvejen synes er højt sat, men jeg nåede faktisk 230 bøger! (Jeg samler lige min kæbe op fra bordet!) Det havde jeg på ingen måde forudset eller forventet. De 230 bøger er i alt 45.116 sider - vanvittigt. Det er i gennemsnit 123 sider om dagen.

Herefter vil jeg gerne sige tusind, tusind tak til alle de forlag og forfattere der har været med til at sikre mig læsestof i 2015 - det har været helt vildt overvældende og jeg er meget glad og stolt af den opmærksomhed som bloggen har fået! Jeg ser frem til endnu flere spændende, hjerteskærende, tårevældende, gåsehudsfremkaldende og fantastiske læseoplevelser i 2016 og jeg håber at I stadig vil sponsorere disse fortællinger til mig.


Som skrevet i starten har der været nogle helt fantastiske læseoplevelser i blandt de 230 bøger jeg har læst. Jeg nød fx virkelig meget at læse Jojo Moyes "Mig før dig" én gang til - det er virkelig en bog der står mit hjerte nært. Jeg nød også efterfølgeren, "Efter dig", selvom jeg dog ikke synes den er nær så god som etteren. Jeg har også nydt at stifte bekendtskab med en masse nye danske forfattere, bl.a. Sidsel Sander Mittet som har skrevet den fantastiske fantasyserie Morika, som har taget mig med storm. Det var også i år at sidste bind af "Dæmondræberen", "Revolution" udkom. En fantasyserie der virkelig også står mit hjerte nært - især pga. den fantastiske hovedperson og humoren.Jeg kunne nævne mange mange flere, fx Jandy Nelsons "Jeg henter solen ned" og "Himlen ved dine fødder", i det hele taget har 2015 været et fantastisk år for young adult-genren. Jeg har læst rigtig mange af dem der er kommet, både de realistiske og dem der er fantasy og sci-fi. Der er virkelig blevet udgivet meget og jeg håber at der kommer ligeså meget til næste år. En bog jeg dog på ingen måde kan komme udenom er "Monster" af Patrick Ness. Det er virkelig en fortælling der rørte mig dybt og grusomt. Jeg indrømmer at jeg græd, meget og selv nu, efter så mange måneder, kan jeg stadig blive helt rørt og varm om hjertet når jeg tænker på den.


Jeg skal også lige nævne et par af de bøger jeg dog helst ville kunne glemme. Jeg er stadig ikke kommet mig over hvor underlig, bizar og mærkelig jeg synes Jennifer Egans "Se på mig" var og at jeg stort set opgav at læse den færdig. En anden er "Ikke en film med en lykkelig slutning" af Steffen Cederborg - en børne/ungdomsbog jeg bare ikke forstod.


Derudover har jeg nydt at stifte bekendtskab med en masse dygtige billedbogs forfattere i forbindelse med mit arbejde som lektør. Det er ikke et område jeg har haft stor kendskab til før, så det har været både spændende og interessant at se hvor meget der rører sig på det felt. Blandt de lektørbøger jeg har læst kan jeg ikke komme udenom "Foråret der forsvandt" af Tore Leifer og "Pigen med den sorte kuffert" af Christine Lund Jakobsen. Det er to meget forskellige billedbøger, men begge meget smukke i deres udtryk.


Det tror jeg må være ordene for i år. Jeg vil slutte af med at vise jer mine bedste 9 billeder på Instagram og igen sige tak for i år - jeg glæder mig til at dele endnu flere bøger med jer i 2016!

Godt nytår til jer alle sammen!

5 kommentarer:

 1. Imponerende! Rigtig godt gået :-)

  Jeg håber, at 2016 også vil byde på mange gode læseoplevelser for dig.

  Rigtig godt nytår!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. Wow! Godt gået med alle de læste bøger :) Godt nytår, jeg glæder mig til at læse med på din blog igen i 2016 :)

  SvarSlet
 3. Sikke meget du får læst for tiden! Jeg er ret misundelig :D

  SvarSlet
 4. Godt gået med alle de bøger, er jo for vildt ;) gid det var mig :) glæder mig til at følge dine læseoplevelser i 2016 :)

  SvarSlet
 5. Hold da op, hvor har du fået læst mange bøger i '15! Det synes jeg virkelig er imponerende og godt klaret! :D

  SvarSlet