onsdag den 10. januar 2018

Karen M. McManus; En af os lyver [Sponsoreret]

Karen M. McManus; En af os lyver [Sponsoreret]

Bagsidetekst:
Fem unge mødes til eftersidning. Kun fire kommer ud i live.

Yale-ansøgeren Bronwyn følger (næsten) altid reglerne. Sportsstjernen Cooper har kun styr på sit liv, når han er på baseball-banen. Skolens "bad guy" Nate er godt på vej i den forkerte retning. Skønheden Addy holder for alt i verden sammen på en tilsyneladende perfekt tilværelse. Og outsideren Simon, manden bag Bayview Highs sladder-app, kommer aldrig til at afsløre noget om de fire andre igen. Han dør, 24 timer før han havde planlagt at offentliggøre deres dybeste hemmeligheder. Efterforskningen viser, at det ikke er et uheld. Og de er alle mistænkt. 

Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er, hvor langt du vil gå for at beskytte dem.

Den her bog er både ret forudsigelig og overraskende at læse. Jeg var meget grebet af historien og læste den på én dag. Der er utrolig mange tvists og uventede drejninger, der fastholdt mig til handlingen og gjorde at jeg simpelthen ikke kunne slippe den da jeg først var gået igang.

Selvom jeg skriver at handlingen var forudsigelig, mener jeg det på en positiv måde. Som læser havde jeg ikke regnet ud hvem morderen var før til sidst, selvom jeg godt mistænkte at det var sådan det hele hang sammen. Jeg har ikke set eller læst "Pretty little liars", men jeg har en fornemmelse af at det går ud på noget af det samme. Altså krimi for unge læsere og det synes jeg der er alt for lidt af. Selvom jeg har læst og elsker "I hunt killers", er den meget voldsom, det er "En af os lyver" ikke - ikke på samme blodige måde i hvert fald. Måske jeg burde læse den anden, for jeg kan rigtig godt lide en historie der bliver ved med at overraske en. Det kan også minde om "Blacklistet" af Alyson Noël - hvor vi også skal opklare en forbrydelse vi ikke kender sandheden bag. Jeg synes det er rigtig fedt med alle de drejninger som historien tager undervejs, og som læser er man lige så meget i vildrede som personerne i bogen. Det er fedt at føle deres forvirring, frustrationer og forventninger så tydeligt som man gør. Derudover er det nogen meget relaterbare karakterer der er med og det gør også noget godt for historien. For selvom de er meget forskellige, ender de med at være gode venner som støtter hinanden og har hinandens rygge når der er problemer. Der er også en rigtig god tone i bogen - tilpas god humor og gode kommentarer, men det bliver aldrig for meget eller plat.

Det fungerer også rigtig godt at vi høre fra alle fire mistænke i sagen. Det gør at vi får et meget mere detaljeret og nuanceret billede af begivenhederne - de hjælper nemlig meget hinanden med at nå frem til sandheden, og som læser har vi også svaret klar på tungen, men vi kan ikke helt få det sagt, for passer det nu også? Samtidig får vi også et klart billede af fire meget forskellige personer. De er ikke alle rige, velbegavede, sprotslige eller kloge, men de harmonerer rigtig godt sammen. Vi møder hende der under tøflen ved kæresten, og som gør alt hvad hun får besked på uden at tænke nærmere over det. Vi møder ham med narkodommen, som egentlig godt ved at han er ude i noget lort, men som ikke har ressourcerne til selv at komme ud af det. Vi møder sportsidioten der bærer på en stor hemmelighed, der potentielt kan ødelægge hans karriere og superstudenten, der måske ikke er så super igen. Alle disse personer bliver kastet ind i møllen om hvem der har slået Simon ihjel og undervejs tvivler de også på hinanden.

For mig er det en historie der virkelig bare spiller. Det er en fantastisk debut. Den er velskrevet, underholdende og fangende. Jeg er vild personerne, der, på trods af deres egne hemmeligheder og særheder, finder sammen og står sammen og så er jeg vildt med hemmelighedskræmmeriet - mere af det, tak!

Tak til Carlsen for boggaven!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: One Of Us Is Lying
Udgivet i: 2017 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 394
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Jeg er ret fristet mht. at læse - ikke mindst på grund af titlen, som bare tricker et eller andet i mig :-)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet
  2. Jeg er godt nok spændt på at komme i gang med den bog :) Du sælger den godt

    SvarSlet