tirsdag den 13. september 2016

Julie Kagawa; Oprørerne

Julie Kagawa; Oprørerne (Sagaen om Talon, #2)

Bagsidetekst:
Ember Hill forlod drageorganisationen Talon for at tage sine chancer med rebellen Cobalt og hans følgere af rogues. Men Ember kan ikke glemme hvordan menneske-drengen og dragedræberen Garret Xavier Sebastian ofrerede sig selv for hende. Hans mission var at udrydde hele Embers slægt, og han kunne have slået ihjel men reddede hende i stedet fra en Talon snigmorder, velvidende at han dermed underskrev sin egen dødsdom.

Fast besluttet på at redde Garret fra at blive slået ihjel må Ember overbevise Cobalt om at hjælpe hende med at bryde ind i ordenens hovedkvarter. Med snigmordere efter dem og Embers egen bror, som hjælper Talon med jagten, finder oprørerne en uventet allieret i Garret og får et nyt perspektiv på den underjordiske kamp mellem Talon og St. George.

Et opgør er under opsejling, og de hemmeligheder som begge sider skjuler er både chokerende og dødbringende. Snart må Ember beslutte sig: Skal hun trække sig tilbage og vende tilbage for at kæmpe en anden dag eller skal hun starte en altomfattende krig?

Jeg var ret betaget af første bind i denne serie, mest fordi det var forfriskende at læse fantasy der ikke havde noget med dæmoner og engle at gøre, men også fordi det var fedt at læse en historie med flere forskellige fortællere. Vi skifter mellem at høre fra Ember, Garret, Riley og Dante og det synes jeg er med til at give historie en ny dybde.

Samtidig er det, at både Ember og Garret er så naive, forfriskende. Det er fedt at læse en historie hvor hovedpersonerne er usikre, begår mange fejl og kommer på dybt vand fordi de ikke ved bedre.

Ligesom i første bind er der fart over feltet og der er næsten ikke tid til at stoppe og få pusten igen. Det gør at historien er svær at lægge fra sig, fordi man hele tiden er i situationer hvor man bliver nødt til at læse videre. Jeg var underholdt og nød at være tilbage for at finde ud af hvad Ember gør med sit kærlighedsliv - skal hun vælge Garret eller Riley? Hvad hun gør med sin bror og hvordan han har vendt hende ryggen, selvom han ikke ser det sådan.

Der er mange hemmeligheder der skal afdækkes og selvom vi får nogle svar, er der stadig mange vi mangler - håber den næste bog kan afhjælpe dette og den må godt snart komme! Jeg vil gerne have mere!

Tak til Plusbog for e-bog.

Fakta:
Forlag: HarperCollins Nordic
Original titel: Rogue
Udgivet i: 2016 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 432
Læst som e-bog
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. ÅH det lyder så lovende! Jeg glæder mig sådan til at læse den her bog :D

    SvarSlet