tirsdag den 6. september 2016

Mie Frey Damgaard & Pernille Pind; Antal & Ting; Tal & Fingre; Antal

Mie Frey Damgaard & Pernille Pind

Jeg har "læst" disse tre meget smukke billedbøger. Når jeg skriver "læst" i anførselstegn, så er det fordi der ikke er noget tekst i bøgerne, lige med undtagelse af bagsideteksten og en kort introduktion til hver fortælling.

I "Antal" er en perlekæde gået i stykker og vi skal nu finde og tælle alle perlerne, så vi er sikre på at de er der alle sammen. Der er fokus på tælleremsen, på at tælle flere ting på en gang, fx ved at opdele dem i grupper.I "Tal & Fingre" skal der læres at tælle til 10 ved hjælp af fingrene. Hvordan man viser tal med fingrene og at to fingre på en hånd og tre på den anden, giver fem.I "Antal & Ting" skal vi lære at sortere ting efter antal. Så mariehønen med to prikker kommer i samme rum som cyklen med to hjul, og så videre.Alle tre bøger er simpelt illustreret, men stadig meget udtryksfulde. Der er ikke mange unødvendige ting på billederne og det er klart, da der jo skal være fokus på de ting vi skal finde, tælle og sortere. Bøgerne er næsten helt poetiske og lægger op til at der kan bruges mange timer på at tælle hver eneste ting på hver side, men også at der kan digtes nye historier udfra illustrationerne.

Hensigten med bøgerne er at pirre børnenes interesse for tal inden de skal starte i skole. De er også med til at skabe en forståelse for hvordan tal og antal hænger sammen. Nu er Iris ikke lige skolemoden (endnu), men jeg tænker helt klart at det er bøger der skal bruges når hun bliver lidt ældre.

Flotte billedbøger - både for børn og voksne!

Tak til Forlaget Pind og Bjerre for anmeldereksemplarerne.

Fakta:
Forlag: Pind og Bjerre
Udgivet i: 2016
Antal sider: ca. 30 sider.
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver om bøgerne:
Børnenes bøger
Mit bogskab

Ingen kommentarer:

Send en kommentar