tirsdag den 27. september 2016

Melissa Grey; Midnatspigen

Melissa Grey; Midnatspigen (Fjer og flammer, #1)

Bagsidetekst:
Skjult under New Yorks gader lever avicenerne, et folk med fjer i stedet for hår og stærk magi i blodet. De er den eneste familie, som Echo - en 17-årig menneskepige og glimtvis virtuos tyv - nogensinde har kendt. Avicerne har været i krig med ildfolket drakharianerne siden tidernes morgen. Da Echo hører nyt om en legendarisk ildfugl, der ifølge mten kan skabe fred, ender hun i spisen af en broget flok lovløse, soldater og andre forvirrede sjæle, som vil finde fuglen, inden krigen ender med at brænde deres verden ned ...

Hvis du var vild med "Ønskekræmmerens datter"-serien af Laini Taylor (det var jeg!), så vil du også kunne lide dette første bind i serien om pigen Echo, der gemmer på meget mere end hun selv aner.

Jeg kan godt lide ideen om et skjult samfund under vores, det er også lidt ligesom "Dødens instrumenter" af Cassandra Clare. Der er så meget mere til verden end vores øjne ser, hvis vi bare vidste hvad vi skulle kigge efter, ville vi måske også se det.

Den dunkle stemning i denne fortælling er blandet med tør humor, med venskab og familiebånd der brydes og knyttes på ny. Der er drama og romantik, især der hvor man mindst venter at kunne finde det. Selvom de involverede parter kæmper imod, må de indse at deres kamp er ligegyldig, da intet kan slå kærligheden når først den har slået rod.

Echo er ikke blot tyv, men også ordsamler og jeg er vild med de forskellige ord hun kan komme på, til at beskrive stemninger, sindsindtryk eller følelser. Især nedenstående er jeg ret vild med, men det må også være bognørden i mig, der kan nikke genkendende til det.

"Echo så rundt på sit hav af indbundne værker, og et enkelt ord faldt hende ind: 
tsundoku.
Det var et japansk ord for at lade bøger hobe sig op uden at læse dem alle."

Det er en meget medrivende fortælling og jeg havde ikke lyst til at vende tilbage til virkeligheden da sidste side var vendt. Det er noget af det bedste en god bog kan gøre for mig: give mig et tilflugtssted og give mig lyst til at blive der!

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: The Girl at Midnight
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 391
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar