mandag den 26. september 2016

Sidsel Sander Mittet; Sandsnogens bid

Sidsel Sander Mittet; Sandsnogens bid (Krøniken om Morika, #1)

Bagsidetekst:
Sekshundrede år før Eshri, Korau og deres venner atter forener Morikas to folkeslag, i den tid, hvor nationens historie bliver skabt, har hilaerne endnu magten. I den ene ende af landet kæmper der unge kriger Aaton for at finde sin plads i hilaernes hierarki. I den anden ende forsøger den sekstenårige morikaner Itua at komme overens med de forventninger, hendes familie stiller til hende. På trods af Aatons og Ituas forskellige kulturer, historie, liv og drømme, flettes deres skæbne sammen i dét, der både skal blive Morikas største myte og dybeste tragedie.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg var (og er, stadig), meget begejstret for Morika-serien, som jeg synes ligger helt i toppen af dansk fantasy. Det er på en gang originalt; kampen mellem det gode og onde, hemmeligheder, venskab og kærlighed, samtidig med at det får flettet en del nutidige problemer ind i et urgammelt samfund, hvor det ikke er nemt at være uden for, en lavere race eller blot at have den forkerte hudfarve. Det er virkelig godt fundet på.


Derfor takkede jeg selvfølgelig ja, da jeg blev spurgt om jeg ville være betalæser på første bind i prequel-serien. Det var fantastisk at være tilbage i Morika, også selvom det på ingen måde er det Morika vi bliver præsenteret for i den første serie. Det er tiden før opdelingen. Før hilaerne bliver slaver. Bliver de undertrykte. De skræmte. Hvor de var et storslået folkefærd, der ikke var bange for noget eller nogen.

Den her historie er mere politisk end nogle af de andre. Der er en del bureaukrati, forhandlinger og diskussioner i denne, men det er på ingen måde kedeligt. Jeg ved ikke om det er fordi jeg jo - fra den anden serie - ved hvordan det hele ender, men jeg ved ikke hvordan vi kommer dertil, men mon ikke det bliver opklaret i de næste bøger?

Beskrivelserne af Morika, af skovene, ørkenen og ritualerne, er ligeså nærværende, levende og malerisk beskrevet, som i de andre bøger. Den er skrevet i et dejlig legende sprog, der, trods de mange ord man lige skal lære og de lidt sjove navne, er nemt at læse.

Jeg vil uden tvivl, med hånden på hjertet, mene at forfatteren blander sig blandt de bedste fantasyforfattere vi har herhjemme. Endnu en genistreg. Endnu et mesterværk. Fantastisk! Og kom så med det næste bind!

Tak til Forlaget Facet for anmeldereksemplar (og beta-eksemplar)!

Fakta:
Forlag: Facet
Udgivet i: 2016
Antal sider: 343
5 ud af 5 stjerner

KONKURRENCE!!

Læg et indlæg med navnene på de to hovedpersoner i "Sandsnogens bid" herunder og jeg trækker 4 heldige vinder af bogen på fredag!

19 kommentarer:

 1. Hej...
  De hedder Itua og Aaton :)

  Hilsen Mia / tulipanbusk@hotmail.com

  SvarSlet
 2. Aaron og Itua er navnene på de to hovedpersoner :-)

  SvarSlet
 3. Svar
  1. Tillykke - du blev en af vinderne! Vil du sende mig en mail på line_dalbro_schaumann@hotmail.com med din adresse? Så får jeg sendt en bog afsted!

   Slet
 4. Svar
  1. Tillykke - du blev en af vinderne! Vil du sende mig en mail på line_dalbro_schaumann@hotmail.com med din adresse? Så får jeg sendt en bog afsted!

   Slet
 5. Aaton og Itua!

  Kh astajassa@gmail.com

  SvarSlet
 6. hovedpersonerne i "Sandsnogens bid" hedder Itua og Aaton.

  SvarSlet
 7. Svar
  1. Tillykke - du blev en af vinderne! Vil du sende mig en mail på line_dalbro_schaumann@hotmail.com med din adresse?

   Slet
  2. Sender straks mail med adresse :)

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet