mandag den 17. december 2018

Anna Todd; Under stjernerne [Anmeldereksemplar]

Anna Todd; Under stjernerne (Stars, #1) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Selv de klareste stjerner lyser kun i mørke.

Karina bor i en lille amerikansk by, som grænser op til en militærbase. Det er langt om længe lykkedes hende at lægge en hektisk fortid bag sig, og hun føler endelig, at hun er faldet til ro. Hun har gode venner, tag over hovedet og et job, hun er glad for.

Da Karina møder den tavse og indadvendte soldat Kael, bliver hun øjeblikket draget af hans stille væsen. Han er netop hjemvendt fra Afghanistan og siger ikke meget, så Karina udfylder tavsheden med sine egne drømme og fantasier. Men efterhånden som hun kommer tættere ind på livet af Kael, opdager hun, at intet er så rosenrødt, som hun havde forestillet sig.

Hånden på hjertet, så er jeg endnu ikke blevet færdig med "After"-serien, men nu kommer den jo som film, så kunne det være en undskyldning for at blive færdig. Jeg kørte bare lidt død i forholdet mellem Tessa og Hardin - for så var de kærester, så skændes de og hadede hinanden og så fandt de sammen igen og så videre. Det er ikke fordi serien er kedelig, jeg tror bare lige jeg trængte til at læse noget andet.

"Under stjernerne" er lidt i samme boldgade. Vi lægger ud med at møde Karina og Kael, efter der er sket noget mellem dem, der har ødelagt hvad de end havde. Som læser ved vi det ikke og det er først til sidst at vi får en lille ide om hvad der kan være sket. Efter de første par sider, går vi tilbage i tiden og møder Karina inden hun mødte Kael. Begge to har ar på sjælen - meget forskellige, men de har begge nogle ting de skal bearbejde. Det er dog tydeligt at der er kemi mellem de to, men de har det svært ved at reagere på de følelser.

Selvom præmissen for bogen og historien er god, blev jeg ikke super fanget af historien. Jo, den er god, kapitlerne er korte, så flowet i historien er hurtigt, måske nogle steder for hurtigt. Der er steder hvor jeg synes forfatteren kommer meget nemt om tingene og jeg kunne godt have brugt lidt flere beskrivelser af miljøet vi er i. Jeg følte heller ikke at vi kom helt så meget i dybden med hverken Karina eller Kael. Vi lærer dem lidt at kende, men jeg har på fornemmelsen at vi kun har kradset i overfladen og at der gemmer sig mere nedenunder.

Jeg brød mig faktisk ikke så meget om Karina som person. I mine øjne virker hun meget som en pleaser der ikke tør sige fra overfor sin far, selvom hun er flyttet hjemmefra og forsøger sig selv. Hendes forhold til broren er heller ikke for godt. Samtidig ved vi heller ikke så meget om hvad der er sket med Kael da han var udsendt - hvad er der med hans ben fx? Jeg håber dog at jeg bliver klogere i næste bog!

Alt i alt er det en ok læseoplevelse, som skrevet blev jeg aldrig rigtig fanget, men det er jo smag og behag. Jeg er dog nysgerrig på hvad skete mellem Karina og Kael, siden de næsten ikke kan holde hinanden ud, for jeg skal da læse næste bog i serien!

Tak til People's Press for anmeldereksemplar!

Fakta
Forlag: People's Press
Original titel: The Brightest Stars
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 300
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar