fredag den 28. december 2018

Philip Reeve; Forrædernes fest [Anmeldereksemplar]

Philip Reeve; Forrædernes fest (Mortal Engines, #2) [Anmeldereksemplar fra Alvilda]

Bagsidetekst:
Højt over den rullende isby Anchorage falder et lille luftskib fra himlen ...

Tom og Hester blev braft sammen under dramatiske begivenheder. Begge har de mistet deres hjem, venner og familie. Nu strejfer de omkring på luftskibet Jenny Haniver, taknemmelige over at være sammen og lykkelige for at være i live. Men fjenderne ligger stadig på lur. Så Tom og Hester må søge tilflugt i en by hærget af pest, hjemsøgt af spøgelser og fuld af dødelige hemmeligheder ...

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med denne serie, så kan den varmt anbefales. Det er en fed blanding af steam-punk og en dystopisk fremtidsfortælling, hvor alle byer strejfer om og æder eller bliver ædt. For de små byer kan hver dag være en kamp for overlevelse, og for de store byer leves der et liv i luksus på de øvre dæk.

Der er masser af drama og spænding og for hver side man vender har man ikke lyst til at stoppe. Flowet i historien er godt, og selvom man følger en del personer, bliver det ikke forvirrende. Vi lærer både Tom og Hester bedre at kende i denne bog, og de har deres vanskeligheder. Mest fordi de er forholdsvis dårlige til at kommunikere, så der er en masse usagt imellem dem, der bygger sig op - og måske skiller det dem ad for alvor? Hester må også indse en sandhed om sig selv, en der kan true med at ødelægge hende for alvor - for hvis den passer, så kan ingen vel elske hende?

Der er virkelig smæk for skillingen i dette bind og flere gange er man som læser i tvivl om hvordan det hele skal ende. Både Tom og Hester træffer flere tåbelige beslutninger undervejs, der meget vel kunne føre til deres endeligt ... om det gør, vil jeg selvfølgelig ikke afsløre!



Det er fedt at der er begyndt at komme fantasy for "drengene" - hermed ment, fantasybøger hvor det ikke nødvendigvis er en pige der er i hovedrollen. Meget andet fantasy har ofte piger som fortæller, og måske kan det være med til at holde drengene fra at læse dem. Med "Mortal Engines" er der bestemt kommet et godt bud til drengene. Ikke at piger ikke må læse den, selvfølgelig må de det!

"Mortal Engines" er helt klart en serie jeg vil anbefale - til både drenge og piger - for den er virkelig godt skrevet, plottet er skuret exceptionelt godt sammen. For mig fungerer det rigtig godt. Jeg giver denne og bind et, de varmeste anbefalinger!

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: Predator's Gold
Udgivet i: 2003 (på engelsk) og 2007 og 2018 (på dansk)
Antal sider: 325
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar