fredag den 21. december 2018

Joanna Bolouri; Hjem til jul [Anmeldereksemplar]

Joanna Bolouri; Hjem til jul [Anmeldereksemplar fra Palatium Books]

Bagsidetekst:
38-årige Emily har et godt job, fantastiske venner og som vigtigste en vidunderlig lejlighed. Den er præcis 611 km væk fra hendes skøre og fordømmende familie, der blander sig i alt. Faktisk er det eneste, der kan sættes en finger på i Emilys liv, hendes nogle og 20-årige nabo Evan og hans hang til at flirte, høre høj musik og dyrke endnu mere højlydt sex ... men han er ikke til mere besvær, end hun kan klare.

Emilys kæreste Robert går det også rigtig godt med. Faktisk så godt, at Emily håber, at han vil tage med hjem til jul for at møde familien. Endelig slipper hun for at være centrum for fem dages ydmygende og nysgerrig udspørgen fra sine forældre og to yngre (gifte) søskende. 

Men da det går galt med Robert ugen før jul, er Emily til rotterne. Hvordan i alverden skal hun nu klare at tage hjem til jul? Hun allierer sig med festaben Even (i bytte får han en måneds husleje og brugsret til hendes lejede BMW), for Emily har sat sig for, at Robert skal med hjem til jule ligegyldigt hvad, også selvom han ikke er den rigtige Robert ... 

Hvis "Snesøsteren" er julebogen i år du skal læse for dine børn, så er "Hjem til jul" bogen du skal læse for din egen skyld! Ja, bevars, den er vel lidt klichefyldt, men den er virkelig underholdende og hjertevarm.

Jeg ved ikke om der er nogen der har set "The Wedding date"? Den har lidt samme præmis som denne bog, nemlig en der ikke vil alene til noget familie-halløj. I filmen er det dog et bryllup, hvor hovedpersonen hyrer en escort til at være hendes date, og samtidig med at hun vil slippe for familiens spørgsmål, vil hun også hævne sig på sin ex kæreste. Men anyway, så minder stemningen meget om den der er i bogen. Vi ved allerede fra start af at Emilys plan om at invitere Evan med til jul, vil ende galt, men vi læser videre alligevel.

Der er virkelig skruet op for alle juleknapperne og jeg elsker det. Normalt er jeg ikke sådan en sucker for julehistorier eller juleromantik, men jeg nød alligevel rigtig meget at dykke ned i denne historie. Jeg kunne fint forestille mig London pyntet med julelys, juletræer og masser af sne. Jeg kunne fornemme den hjemlige omend lidt skræmmende følelse Emily har, da hun kommer hjem til sine forældre. Der er virkelig også jul for alle pengene og jeg er vild med at de drikker sig fulde, spiller spil og fortæller pinlige historier om hinanden. Tonen er dog hård, og man er lidt i tvivl om drillerierne nu også kun er for sjov. Heldigvis er det jo en julehistorie, så alt er vel ment!

Jeg havde frygtet lidt at der ville være mange flere pinlige situationer, som jeg ikke ville kunne holde ud at læse om, men det var faktisk helt ok. Der er lidt pinlighed, men det bliver aldrig tåkrummende. Forholdet mellem Evan og Emily udvikler sig - selvfølgelig gør det det - men det ender ikke som forventet, og det var faktisk rigtig rart. Vi ser også at Emily til sidst må krybe til korset og fortælle hvordan hele hænger sammen, og så er der pludselig mange andre der også har sandheder der skal frem og mon ikke familiesammenholdet bliver noget helt andet efter denne jul?

Sluk din mobil. Lav en kop varm kakao eller tag et glas rødvin. Put dig på sofaen eller lænestolen og tænd dine julelys og nyd denne historie. Jeg grinte flere gange og nød den virkelig. God fornøjelse!


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Palatium Books
Original titel: The most wonderful time of the year
Udgivet i: 2016 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 338 sider
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar