onsdag den 3. september 2014

Teri Terry; Slettet


Teri Terry; Slettet (Slated, #1)

Kylas hukommelse er blevet nulstillet, hendes personlighed er væk. 

Hun er blevet SLETTET ...

styret hævder, at hun har været kriminel, og at de vil give hende en ny chance - hvis hun altså følger spillereglerne.

Men mod alle odds begynder fragmenter af ubehagelige minder at dukke op i Kylas bevidsthed.

Og hun er langtfra sikker på, at tingene er, som de ser ud, og at folk omkring hende taler sandt. Hvem kan hun stole på?

Kyla har boet de sidste mange måneder på hospitalet, ligesom alle andre der er blevet slettet, hun har bare boet der i længere tid. Endelig bliver det dog Kylas tur til at blive udsluset. Hun skal nu bo hos familien Davis, som allerede har en "slettet" datter, Amy, som bliver Kylas storesøser.

Kyla er nervøs - hun skal møde sin nye familie, mor, far og søser, for første gang. Mon de kan lide hende? Hun er ny i alt - ved ikke engang hvordan man tager opvasken! Men familien virker søde, selvom mor er lidt fjern og far arbejder meget. Kyla knytter sig til sin søster og til deres kat. Efter nogle dage hjemme begynder hun at kede sig og vil gerne i skole. Da hun endelig kommer i skole, er det slet ikke som hun troede. En psykolog, følger hende rundt fra alle timer, virker truende og stiller mærkelige spørgsmål.

Det eneste gode er Amy, katten og Ben, en slettet dreng der er med i hendes gruppemøde hver uge. Hun begynder at føle noget, som hun ikke rigtig ved hvad er, men hun ved at han er sød, har dejlige øjne og er varm at holde i hånden.

En dag skal Kyla være anstandsdame for Amy og kæresten Jazz, og her møder hun Max. Max der har adgang til en computer der kan finde forsvundne mennesker. Kyla bliver nysgerrig og sammen taster de hendes oplysninger i computeren.

Det valg for skæbnesvangre følger, ikke blot for Kyla, men for hendes klassekammerater, for familien og ikke mindst for Ben. Samtidig begynder Kylas drømme at minde mere og mere om minder fra hendes tidligere liv, minder som hun vil gøre alt for at glemme igen!

Slettet er første bind i serien om Kyla, og hvilken serie! Der er fart over feltet, den er skrevet i et spændende sprog, som har Kyla som jeg-person, hvilket giver et godt indblik i hendes forvirrende følelsesladede tanker. En skræmmende fremtidsvision om en verden med (åbenbart) mange kriminelle børn der har brug for en chance mere og med magtsyge ledere der vil gøre alt for at der bliver holdt ro og orden. Jeg glæder mig rigtig meget til næste bind!

Fakta:
Forlag: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck
Udgivet i: 2012 (på engelsk) og 2013 (på dansk)
Original titel: Slated
Antal sider: 312

1 kommentar: