onsdag den 22. oktober 2014

Alyson Noël; Forbandede sommer


Alyson Noël; Forbandede sommer

Colby har skiftet sin nørdede bedsteveninde ud med den smukke, populære Amanda og er så klar til en sommer fuld af strandfester, grillaftener og ikke mindst tid med skolens allerlækreste fyr, Levi Bonham. Med udsigt til sit livs sommer kører alt for Colby!

Men så opdager hun, at hendes forældre skal skilles, og herefter sender de hende til en mikroskopisk græsk ø, hvor hun skal bo hele sommeren hos sin skøre moster Tally. Fanget på den græske ø bruger Colby al sin tid på at have ondt af sig selv og på at spekulere over, om hendes nye venner har glemt hende, og om hendes forældre når at slå hinanden ihjel inden skilsmissen. Lige indtil hun møder Yannis ...

En sommer kan ændre alt. Og nogle gange skal man langt væk hjemmefra for at finde ud af, hvad hjem er!

Colby er bestemt ikke, på nogen måde, overhovedet ikke, klar til at skulle være 3 måneder nede hos sin moster i Grækenland. Hun er lige blevet bedste veninder med Amanda, skolens mest populære pige og har kysset med den lækre fyr Levi. Hun vil ikke væk hjemmefra! Forældrene har dog andre planer. De laver ikke andet end at skændes, og for at skåne Colby, vil de have hende lidt væk hjemmefra. Hun er mildest talt ikke begejstret.

På Tinos er der ikke meget at være begejstret for heller. Det er en af de mindst turistede øer, og der sker ikke særlig meget. I starten forsøger Colby at overtale hendes forældre til at lade hende komme hjem igen, men det er ikke en mulighed.

Colby finder den lokale internet cafe (for moster Tally har hverken wi-fi, computer eller tv) og her opretter hun en blog for at fortælle om hvor forfærdeligt det er at være på øen. Samtidig sender hun utallige mails til Amanda, men får næsten ikke noget svar tilbage. En dag er der en anonym der kommentere hendes blog!

Colby forsøger at give lidt slip på bekymringerne og nyde stranden, solen og øen. Hun bliver venner med Yannis, faktisk meget mere end venner og pludselig er det hele ikke så slemt endda. Men da Levi endelig giver lyd fra sig og fortæller at han kommer forbi naboøen med det krydstogt han er på, er Colby pludselig i tvivl om hvad hun skal gøre. Da hun blogger om det, holder den Anonyme-kommentator pludselig op med at svare og Yannis undgår hende. Samtidig finder hun ud af at forældrene har sat huset til salg, og de ikke ved hvor Colby skal bo når hun kommer hjem. Da en af øens indbyggere og en Colby har lært at kende dør, sætter det tingene lidt i perspektiv!

Forbandede sommer er skrevet som dagbogsindlæg, mails og blogindlæg. Der er ingen kapitler, ingen direkte tale - kun citater, og man ser det hele fra Colbys synsvinkel. Det krævede lige lidt tilvænning at læse det - i starten generede det mig, for det hele er næsten skrevet i talesprog, med forkortelser, understregninger osv. Det er en fin ungdomsbog, men så nok ikke mere end det. Det har været ok læsning, men ikke noget der er vildt sindsoprivende. Man kommer virkelig tæt på alle Colbys tanker, følelser og sindsstemninger med. Både når det gælder veninden Amanda, forældrenes skilsmisse og drenge. Så, hvis du trænger til at slå hjernen fra et par timer en eftermiddag, så er det en udmærket bog til det formål!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: Cruel Summer
Udgivet i: 2008 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 206
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar