torsdag den 30. oktober 2014

Vibeke Dorph; Babyalarm

Vibeke Dorph; Babyalarm

Katrine forelsker sig i den karismatiske og velhavende Thomas, der installerer hende i en herskabslejlighed på Frederiksberg. De venter deres første barn, alt virker så perfekt, men så går det galt.

For den tilsyneladende velfungerende Katrine ændrer sig voldsomt, da hun bliver gravid. Hun føler sig overvåget, hun er fyldt af uro, og hun gør mærkelige ting, som hun ikke kan huske bagefter. Har Katrine en alvorlig fødselsdepression? Ønsker hun virkelig at skade sit barn? Det bliver både hun selv og omgivelserne efterhånden overbeviste om.

Først da alt er ramlet, begynder Katrine at ane, at der måske er god grund til al hendes uro - og at det er andet og mere end hendes eget syge sind, der hjemsøger hende for at gøre hende ondt.

Først er alt fryd og gammen - Katrine og Thomas er vilde med hinanden, de nyder hinanden selskab og har egentlig nok i sig selv. Katrine bliver veninder med ejendomsmægleren Helle og smider sin gamle veninde Belinda på porten efter uoverensstemmelser omkring Katrine og Thomas. De køber ny lejlighed og hun bliver gravid. Først er Thomas ikke så begejstret, men Katrine lover ham at hun ikke bliver en følelsesladet humørsyg gravid, og de glæder sig nu sammen til deres første barn.

Katrine har dog ikke en nem graviditet og hurtigt fornemmer hun at Thomas undgår hende, arbejder meget over og er meget fjern i det hele taget. Hun håber det bliver bedre når barnet kommer. Men da hun skal føde er Thomas ikke til at komme i kontakt med, da han er på kursus og så er frøet sået. For elsker han hende så overhovedet? Kan hun nu klare at være mor? Hvad hvis hun ikke kan klare det - vil han så forlade hende?

Katrine kæmper med tankerne. Hun føler sig ikke i stand til at være mor. Frygter at gå udenfor en dør fordi hun føler folk kigger skævt til hende. Hun føler sig overvåget så snart hun går ud. Selvom der er et par gange hvor det lykkedes, er det småting i forhold til de gange hvor hun fx har glemt at låse barnevognen, selvom Katrine er overbevidst om at hun har gjort det, nager tvivlen hende alligevel og får hende til at tage fatale valg.

Da koppen bliver for fyldt for Thomas, tager Katrine og Helle nogle dage i sommerhus. Det skal vise sig at være den værste beslutning Katrine har truffet, for da pigerne en aften har drukket lidt for meget vin, beslutter Katrine sig for at nu skal det være nok ... eller er det nu også hende selv der mener det? Da sandheden går op for hende, er den langt mere indviklet end hun havde forestillet sig, og stikker langt dybere og meget længere tilbage end både hende og Thomas kunne have forudset.

Jeg synes Babyalarm er en spændende bog, den er dog er ikke for sarte sjæle. Det er ikke rart at læse om hvor svært Katrine har det med babyen og de tanker det sætter igang hos hende. Er hun nu en god nok mor? Hvad hvis Thomas ikke synes det og forlader hende? Hvem er det der holder øje med hende? Man sidder næsten som læser og føler sig helt overvåget - det var lige før man kiggede sig over skulderen! Udover Katrines egne problemer hvirvles hun også ind i familiehemmeligheder som har været begravet længe, men som nu ser dagens lys. Hemmeligheden der kan splitte hendes familie mere end den i forvejen er.

Jeg havde svært ved at slippe den da først jeg var kommet godt igang, for jeg blev virkelig grebet af den. Som læser havde jeg i starten svært ved at tro at Katrine virkelig kunne gøre sit barn ondt, men jo længere ind jeg kom jo mere i tvivl blev jeg - er hun virkelig syg eller er der nogen der manipulerer med hende?

Krimi og spændingsbøger er normalt ikke mit område, men jeg synes den her var en god en af slagsen!

Fakta:
Forlag: People's Press
Udgivet i: 2014
Antal sider: 363

1 kommentar:

  1. Hej jeg hedder Nico fra London, jeg kender en berømt stavkaster, der hjalp mig, da jeg havde problemer i mit ægteskab med min mand. hvis du har brug for et rigtigt sted for at løse dine forholdsproblemer, kontakt DR.AGBAZARA TEMPLE på: ( agbazara@gmail.com) ELLER WHATSAPP +2348104102662 han er det rigtige valg. han er en stor mand, der har været

    SvarSlet