fredag den 10. oktober 2014

Lauren Oliver; Requiem


Lauren Oliver; Requiem (Delirium, #3)

Maybe we are driven crazy by our feelings. Maybe love is a disease, and we would be better off without it. But we have chosen a different road. And in the end, that is the point of escaping the cure: we are free to choose. We are even free to choose the wrong thing.

Lena har fundet Alex igen og alt burde være godt, men det er det langt fra. Alex har forandret sig i den tid han har siddet i fængsel, han er blevet hadfuld overfor hende og tager mere og mere afstand til hende. Da gruppen redder en ung pige, er Lena sikker på at Alex har fundet sig en ny kæreste og det knuser hendes hjerte ... igen. Selvom Julian forsøger at være tålmodig og passe på med ikke at presse hende, må hun dog indse at hun aldrig vil komme til at elske Julian som hun elsker Alex.

Gruppen af uønskede, ukurerede og udstødte er på vej til en stor lejr udenfor en større by. Her finder de dog hverken fred eller frihed, men en klamrende usikkerhed for hvad fremtiden bringer. De når heldigvis at flygte inden lejren bliver tilintetgjort. På flugt, skræmt og uden de store håb, støder gruppen dog på Lenas mor. Hun overtaler dem til at tage tilbage til hvor det hele startede, fordi der er samlet en stor gruppe oprørere som vil tage byen tilbage. Lena overtales til at tage med. Alex har på dette tidspunkt igen forladt hende, men efterladt en seddel, der først til sidst giver Lena det håb hun mangler. Kan de tage byen tilbage og hvilke ofre vil det koste dem?

Sideløbende med at følger Lena i Vildmarken, følger vi også Hana i byen. Hun er ved at gøre sig klar til at blive gift med den nyudnævnte borgmester, og hun burde være lykkelig. Lykkelig er hun dog langt fra. For uventede minder dukker op til overfladen, hun har svært ved at sove og har dårlig samvittighed over for Lena og Alex. Det var nemlig Hana der forrådte dem og fortalte om deres flugt. Det er hendes skyld at det blev opdaget. Hana ved ikke hvad hun skal gøre og da hun finder ud af at hendes match har sendt sin tidligere kone i fængsel fordi hun spurgte for meget, begynder hun at miste troen på at kuren virkelig er god for hende og andre, men har hun kræfterne til at sige fra?

Da de to tidligere veninder pludselig står over for hinanden igen, men nu på hver sin side af kampen, må der træffes afgørende valg fra begge parter. Lena kan tydeligt huske alt, mens Hana kun har brudstykker af sin hukommelse tilbage. Kan Lena tilgive Hanas forræderi og er Hana villig til at trodse sin mand og hans regler, for at redde sin tidligere bedste veninde? Og hvad med Alex og den kryptiske besked - er der virkelig håb for deres kærlighed i et land der skal genopbygges helt fra grunden? Læs den sidste bog i denne fascinerende og spændende serie og få svarene!

Fakta:
Forlag: Harper
Udgivet i: 2013
Antal sider: 391 (+ 27)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar