onsdag den 30. marts 2016

Philipa Day; Vaniljens fødsel

Philipa Day; Vaniljens fødsel

Bagsidetekst:
Et kunstværk og mordet på dets skaber forvandler den problemfyldte Sif Sommer Dahls tiltrængte ferie i Mexico til en farefuld flugt med døden i form af fire morderiske kunsttyve i hælene. Tyve år tidligere, dybt inde i Sydamerikas jungle, bliver en mand fundet med et knivsår i maven og et altomfattende hukommelsestab. Da denne mystiske navnløse og Sifs veje skæbnekrydses, blomstrer magien og vækker sovende minder fra en uhyggelig fortid, der griber ind og ændrer begges liv for bestandigt.

En long over due anmeldelse af en e-bog jeg modtog i efteråret. Eftersom jeg tilbringer en del timer af døgnet siddende med kun en hånd fri fordi den anden holder en ammende baby, er jeg begyndt at kigge de e-bøger jeg har på min mobil igennem. Jeg faldt så over "Vaniljens fødsel" som jeg helt havde glemt jeg havde modtaget - undskyld!

Sif har altid været uden for og følt sig meget alene. Hun er forældreløs, efterladt og overladt til en moster i Danmark som hun ikke føler noget særlig tilhørsforhold til. Da mosteren dør beslutter Sif sig for at tage til Mexico for at tilbagelevere et maleri mosteren modtog kort før sin død. Det bliver starten på et hæsblæsende eventyr hvor Sif møder den store kærlighed, står ansigt til ansigt med den visse død (indtil flere gange) og sine indre dæmoner, for til sidst at finde fred og ro i paradis.

"Vaniljens fødsel" var en meget positiv overraskelse. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente, men jeg er overrasket og glad for at jeg endelig tog mig sammen til at læse den. Sproget er levende og fyldt med utrolige detaljer så man som læser ikke er i tvivl om hvordan der ser ud de steder Sif kommer hen, hvordan der dufter eller hvad Sif føler. Det hele er virkelig godt beskrevet og gør historien meget levende og billedlig for læseren.

Sifs baggrundshistorie begynder for alvor først at falde på plads i slutningen af historien og jeg elsker at skæbnen alligevel vil hende det godt, selvom hun skal gå så grueligt meget igennem for sin lykkelige slutning.

Det er en utrolig smuk kærlighedshistorie - ikke kun kærlighed mellem to mennesker, men også kærlighed til naturen, kunsten og ikke mindst livet. Smukt!

Tak til forfatteren for bogen!

Fakta:
Forlag: P.D.
Udgivet i: 2015
Antal sider: 202
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Det er virkelig en fin bog!
    Jeg havde heller ikke regnet med meget, men blev meget positivt overrasket over hvad jeg fik. :-)

    SvarSlet