mandag den 5. december 2016

Meredith Russo; Hvis jeg var din pige

Meredith Russo; Hvis jeg var din pige

Bagsidetekst:
Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne finde nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed, og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den. Da hun møder den søde Grant, flyver gnisterne, og Amanda kan ikke sige nej til at lære ham bedre at kende. Men hun er bange for, at når han først kender sandheden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew.

At skrive om bøsser, lesbiske eller transkønnede er blevet in - nok fordi det ikke er så tabubelagt mere og det synes jeg er virkelig fedt. Det medfører nogle gode og hårde historier, fordi, selvom det ikke er så tabubelagt mere, er det ikke alle der ser lige positivt på det. Ikke nok med at børn og unge kan mobbe fordi man har det forkerte tøj eller andet, nu mobber de også fordi man har det forkerte køn.

Vi har set det i "XY" af Nicole Boyle Rødtnes og "Hjertet er 1 organ" af Sarah Engell, som begge er meget rørende, smukke og hårde fortællinger om at være anderledes og forelsket i en af det samme køn. "Hvis jeg var din pige" går skridtet videre - for her er Andrew blevet til Amanda, men hvordan kan hun blive accepteret hvis ikke hun fortæller folk den sandhed?

Forfatteren har formået at give Andrew alle de træk som piger normalt har, og derfor ønsker han at blive til en hun. Det kræver både mod og tålmodighed, for det er en hård proces og det tager lang tid. Tid som Amanda ville ønske hun kunne leve ude blandt virkelig mennesker. Da hun endelig kommer derud, kommer frygten dog også - for hvis de kun holder af hende som Amanda, hvordan vil de så reagere når de finder ud af at hun før var Andrew?

Især kærlighedsforløbet i bogen er rigtig rørende - for Amanda skal selvfølgelig forelske sig, selvom hun havde lovet sig selv at holde lav profil. Hun får også venner, som hun, på sin egen måde, hjælper og støtter i deres beslutninger. Men vil de også hjælpe og støtte hende når hun har allermest brug for det?

Jeg var virkelig rørt over denne historie. Når jeg læser bøger om mobning, bliver jeg hver gang lige overrasket og forurettet over at børn/unge kan være så modbydelige mod andre. Jeg ved godt at de fleste mobbere gør det, fordi de er usikre på sig selv, og derfor er det nemmest at lade det gå ud over en der er svag. Men når man mobber er man selv den svage. Hvorfor er det nødvendigt? Jeg ved godt at vi alle ikke kan være lige gode venner, men man kan da acceptere og respektere hinanden, og ikke gøre skade på en anden person - eller gøre indirekte skade, så personen selv tyr til selvskadende adfærd.

Nå, tilbage til bogen - læs den! For den er smuk, rørende og vil helt sikkert tage plads i dit hjerte!

Tak til Carlsen for anmeldereksemplar.


Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: If I Was Your Girl
Udgivet i: 2016 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 304
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver:
De unges ord
Kære dig
Frk. Litteratur
Bogfinken

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar