søndag den 3. december 2017

Adventskonkurrence #1

Adventskonkurrence #1: Første søndag i advent

Så blev det første søndag i advent og som jeg skrev sidste søndag vil jeg i dag og de kommende tre søndage afholde en lille adventskonkurrence.

Jeg vil ikke afsløre hvilke bøger (yep, bøger, som i flertal) I kan vinde, men hver søndag har et lille tema. Så man kan enten deltage alle fire søndage eller vælge alt efter hvilken genre man bedst kan lide. Jeg har forsøgt at mikse det lidt, så der gerne skulle være noget for alle. Jeg forsøger så vidt som muligt at beskrive bøgerne og give lidt hints, så man forhåbentlig får lyst til at deltage. Hver søndag vil det også være forskellige ting man skal gøre for at være med i konkurrencen.

Er I klar?

Denne første søndag i advent er temaet: fantasy!

Den ene af bøger er high fantasy, og er en del af en serie som jeg er meget begejstret for. Bogen er skrevet af en dansk forfatter, som jeg tidligere har anmeldt flere bøger af. Faktisk er bogen man kan vinde en del af en forløberserie til en anden af forfatterens serier. Historien foregår i samme univers, men med andre personer. Personerne i bogen har forskellig hudfarve og nogle har også nogle evner som de andre ikke har. Samtidig er der et stort magtspil i gang om hvem der skal herske over de andre. Noget af det jeg virkelig godt kan lide ved historien er sproget, der er virkelig godt og har et godt flow. Samtidig er selve universet virkelig godt opbygget. Forsiderne på bøgerne er også et sandt kunstværk i sig selv. (Denne bog er sponsoreret af forlaget)

Den anden af bøgerne er low fantasy, og er første bind i et netop oversat serie. Serien har fået massiv omtale udenlands, og jeg er virkelig glad for at den endelig er blevet oversat. Jeg havde ellers købt den på engelsk, men jeg har ikke fået den læst. Det har jeg nu og jeg kan roligt sige at hypen er fuld fortjent. Den handler om en ung pige der, på trods af en ihærdig kamp, inddrages i en jagt på noget overnaturligt, som kan opfylde et ønske. Det er dog ikke ufarligt og snart er de jaget vildt. En bestemt fugl spiller også en rolle i bogen. Dette er første bind i serien, og jeg har tårnhøje forventninger til de næste bøger og jeg håber meget at de også bliver oversat. (Denne bog har jeg selv købt)


For at deltage i konkurrencen, skal I kommentere herunder hvilke to serier I tror jeg snakker om, jeg trækker derefter lod om de rigtige svar. Svarene skal være givet senest på søndag kl. 12. Vinderen og de rigtige svar vil blive offentliggjort på søndag sammen med den næste konkurrence.
 
God fornøjelse!

13 kommentarer:

 1. Sikke en fin og sjov konkurrence :)

  Jeg tror den første bog er Sandsnogens bid af Sidsel Sander Mittet

  Den anden er lidt sværere, men jeg gætter på Caraval af Stephanie Garber :)

  Sabrina - http://sabrinasblog.dk

  SvarSlet
 2. Udfordrende konkurrence må jeg sige. Måtte nærstudere din liste over læse bøger i 2017 og goodreads da jeg ikke har læst dem alle.
  Meen bog 1 kam næsten kun være Sandsnogens Bid af Sidsel Sander Mittet, når det er en dansk forfatter og en prequel. Har ikke fået læst bogen endnu, men har læst de 4 andre og er helt enig med min mening om bøgerne! Også laver Breth design altså nogle af de flotteste forsider til bøger man kan få!
  Bog nr. 2 var svær da det ikke sagde mig så meget, men udelukkede Caraval da du skrev den endelig var blevet oversat og Caraval er kun fra 2017, mit gæt er fra 2012 og kom i 2016, men det gør mig usikker.. Men så nævnte du det med den er meget hypet, har en pige med, noget overnaturligt og de søger efter ældgammel magi og der er clairvoyante med, en bestemt fugl som jeg gætter på er en ravn.. Har dog ikke læst bogen så ved ikke noget om noget ønske, men mit gæt er Ravnedrengene af Maggie Stiefvater. Krydser fingre og håber jeg har gættet rigtig! ��❤�� men sjov var i hvert fald! Må du gerne gøre igen.
  M.v.h. Malene Erika (maleneeek@hotmail.com)

  SvarSlet
 3. En fin og sjov konkurrence.
  Mine bud er: 1. Sandsnogens Bid af Sidsel Sander Mittel. 2. Ravnedrengene af Maggie Stiefvater.
  Mvh. Lisbeth Maja Sørensen
  lisbethmajas84@gmail.com

  SvarSlet
 4. Sandsnogens bid af Sander-Mittel nr 1

  Ravnedrengene af Stiefvater nr 2.
  Hilsen Lene Jensen
  kretasuperfan@gmail.com

  SvarSlet
 5. Sikke en fin konkurrence.

  Mit første gæt er Sandsnoens bid af Sander Mittet. Nr 2 er lidt sværere, men da der indgår en fugl samt magi, og den er meget hyped i udlandet, gætter jeg på Ravnedrengene af Maggie Stiefvater, da den netop er blevet oversat af Forlaget Turbine. Er så spændt på at læse den og se, om den lever op til sin popularitet.

  God 1. Søndag i advent
  Vh Stine (stineoliviaandersen@gmail.com)

  SvarSlet
 6. Jeg gætter på ravnedrengene, siden ordet fugl er brugt. Den er også meget hypet i udlandet. Bogen er også lige for nyligt kommet ud.
  Mvh Sediga
  Sediga14@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første serie har jeg ikke nogen ide om, men siden de andre har svaret, så kan jeg næsten ikke skrive andet. Jeg har nemlig aldrig læst sandsnoens bid, men lyder spændende.

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Den første er Krøniken om morika #1 - Sandsnogens bid, det en super god serie!
  Den anden vil jeg gætte på er Ravnedrengene som er skrevet af Maggie Stiefvater, har ikke selv fået læst den endnu men kunne meget godt lyde som den.

  Mvh Benedicte Emma Eriksen.
  E-mail: Eriksenbenne@gmail.com

  SvarSlet
 9. Krøniken om Morika #1-Sandsnogens bid og Ravnedrengene af Maggie Stiefvater

  Julehilsner fra Susanne

  Mail: circe@os.dk

  SvarSlet
 10. Første serie må være Krøniken om Morika, Sandsnogens bid af Sidsel Sander Mittet.
  Anden serie er efter din hjælp Ravnedrengene af Maggie Stillwater

  SvarSlet
 11. Den første tror jeg er Krøniken om Morika #1, den anden må være Ravnedrengene :D

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 12. Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

  Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

  Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været tilhænger af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

  Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

  SvarSlet