torsdag den 14. december 2017

Marie Skøtt Jensen; Jul i Ribe [Sponsoreret]

Marie Skøtt Jensen; Jul i Ribe [Sponsoreret indlæg af Mellemgaard]

Bagsidetekst:
De to brødre Viktor og Christoffer bliver kastet ud i et sandt juledrama, da de møder de to nissesøstre Juliane og Julie, hvis forældre er blevet bortført af de onde Sortebrødre. Jagten på pigernes forældre bringer børnene ud på en rejse gennem Ribe Domkirkes historie, der rummer mange hemmeligheder. Samtidig truer den hjemlige katastrofe, da drengenes forældre er uenige om alting, og en skilsmisse lurer lige om  hjørnet. Et gammel pergament i flere dele kan måse vise vejen, men tiden er knap. Mens børnene prøver at opklare hemmelighederne og løse mysteriet om bortførelsen, lurer Sortebrødrene i skyggen og forsøger at udslette nisserne. De fire venner skal nu bruge al deres mod og styrke, samt en god portion kærlighed, hvis det skal ende med at blive en glædelig jul.

Jeg vil gerne starte med at sige at jeg virkelig godt kan lide jul og alt hvad der hører sig til - også julekalender, om det så er i tv eller i bogform, er ligegyldigt. Det med at man følger en historie i 24 dage, hvor der både er drama, spænding og action, og hygge, ro og glæde, det kan jeg godt lide. Nogle julekalendere formår dette bedre end andre, dette er desværre en af dem hvor det kikser lidt - i hvert fald for mig. Til gengæld tror jeg at denne bog vil begå sig noget bedre på film end den gør i bogform.

Først vil jeg sige at selve plottet og historien er rigtig god. Ideen er spændende og jeg kan godt lide en julekalender som man rent faktisk lærer noget af. Både når man er barn og voksen. I denne bliver vi introduceret til historien om Ribe Domkirke, til sortebrødre der ikke kunne lide jul og til gammel tro på nisser. Samtidig bliver vi introduceret til en familie i krise, hvor mor og far skændes, og børnene føler sig udenfor og usikre på om julefreden nu rent faktisk når at sænke sig. Derudover møder en af drengene også sin første kærlighed, og det er der selvfølgelig også lidt drama omkring. Disse ting fungerer rigtig godt. Der er de onde sortebrødre der vil afskaffe julen på en noget voldsom vis, og de gode, Christoffer, Viktor, Julie og Juliane, der forsøger at forpurre de ondes planer. Hvilket ender med en masse drama, folk der bliver kidnappet, en der bliver bundet til en flagstang i toppen af domkirken og meget mere.

Når det så er sagt, bliver jeg nødt til at forklare hvorfor jeg synes denne bog ville gøre sig bedre på film. Det vil den fordi sproget i bogen er virkelig forvirrende, kedeligt og meget hverdagsagtigt. Der er ikke mange detaljerede beskrivelser af de scenarier vi møder og det gør at jeg havde svært ved at se stederne for mig. Jeg har aldrig været i Ribe, så jeg ved ikke hvordan der ser ud. Samtidig skiftes der scene i kapitlerne flere gange og jeg havde svært ved at finde ud af hvor jeg var henne. Der er også flere gange hvor fx Christoffer og Viktor er et sted, for at være et andet sted i næste linje. I de første linjer bliver drengene vækket af deres mor, og et par linjer senere bliver vi præsenteret for en Lene - som så er deres mor, men som, på den måde det er skrevet, sagtens kunne forestille at være en søster. Jeg blev i hvert fald lidt forvirret. Jeg ved ikke om sproget er sådan fordi kapitlerne skal læses et ad gangen, og så skal de helst ikke være for lange, men for mig ødelagde det virkelig læseoplevelsen. Jeg sad faktisk - på trods af den ellers spændende handling - og blev så forfærdelig træt flere gange, fordi jeg netop skulle kæmpe mig igennem sproget.

Det er rigtig synd for bogen, for som skrevet før, er plottet rigtig godt, men udført knap så godt. Øv øv! Jeg vil dog slutte med at sige at jeg nåede at komme i julestemning og jeg synes atmosfæren af jul er med i historien. Jeg sad faktisk og nynnede med når far Ulrik synger med julesange!

Tak til forfatteren og Mellemgaard for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Mellemgaard
Udgivet i: 2017
Antal sider: 221
3 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været tilhænger af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

    SvarSlet