onsdag den 27. december 2017

Sarah J. Maas; Et rige af tåge og vrede [Sponsoreret]

 
Sarah J. Maas; Et rige af tåge og vrede [Sponsoreret indlæg af Gyldendal]

Bagsidetekst:
Feyre er udødelig. Men alt har sin pris.

Efter at have reddet Tamlin fra en ond elverdronning vender Feyre tilbage til Forårsriget med kræfter fra alle Storfyrsterne. Men hun kan ikke slippe den forfærdelige gerning, hun måtte udføre for at redde Tamlins folk - eller den aftale hun indgik med Rhysand, den frygtede Storfyrste af Natriget.

Feyre drages dybere og dybere ind i Rhysands spind af politik og kærlighed, mens krigen ulmer og en ond kraft truer med at udslette alt det, hun har kæmpet for. Skal Feyre redde sin verden, må hun konfrontere sin fortid, omfavne sine evner og acceptere sin skæbne. 

Jeg har læst rigtig mange gode bøger i år, bøger der har holdt mig fanget fra aller første side og kun slap mig længe nok til jeg kunne få vejret, inden jeg dykkede ned i næste bind og historie. Bøger der indeholdt store kærlighedshistorier som spænder over umålelig tid, som kun vokser i styrke dag for dag den udleves, som umuligt kan glemmes eller gemmes væk. Historier der har indeholdt hemmeligheder, løgne, svig og smerte - alt sammen for at beskytte dem man elskede højst. Jeg har læst mange bøger i år, men den her. Den er virkelig i en liga for sig selv.


Jeg var meget betaget af første bind i serien, "Et rige af torne og roser" - jeg fandt eventyrsymbolikken spændende, universet fængslende, personerne tiltalende (dog let irriterende også), historien spændende og dynamikken i det hele, fuldstændig gennemført. Denne er bedre. Så meget bedre. Jeg har faktisk svært ved at beskrive det. For selvom det faktisk tog mig længere tid end jeg havde regnet med det ville tage at læse bogen, så var jeg fuldstændig opslugt hele vejen igennem. Jeg læste uafbrudt i to dage i fem timer hver dag. Jeg glemte at spise og drikke. Jeg glemte nogle gange at trække vejret. Jeg blev opslugt og nu, hvor sidste side er vendt og jeg ikke ved hvor lang tid jeg skal vente på næste bind, vil jeg næsten ønske jeg kunne starte forfra og nyde den ligeså meget én gang til - og én gang til og ... Jeg tror ikke dette er en historie jeg vil glemme. Jeg er fascineret af universet, ligesom jeg blev første gang jeg stiftede bekendtskab med Skyggerjægeruniverset. Når noget er så gennemført, er det svært at ryste det af sig igen når bogen er lukket.

Ellers kan "Et rige af tåge og vrede" ikke sammenlignes med noget andet jeg har læst. Den er helt sin egen. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har læst den før. Jeg fortryder jeg ikke har læst den før. For den har det hele. Det hele og mere til. Den har ødelagt mig for al fremtidig fantasy jeg kommer til at læse. For selvom jeg ikke kan sammenligne, vil jeg gøre det og intet kan nå denne - så god er den. Den fik mig til at grine af glæde og lettelse. Den gav mig gåsehud og hjertebanken. Den rev mit hjerte brutalt ud, trampede på det og satte det derefter sammen, stykke for stykke. Jeg har grædt og frygtet for hvad der ville ske på næste side. Det er sjældent jeg taler med så store ord - men jeg elsker den! Og jeg forstår fuldt ud hvorfor kapitel 55 er gået over i historien ... ja, det kapitel skal nok lige læses igen på et tidspunkt.

Min ven gennem utallige udfordringer. 
Min elsker. Som havde helet min nedbrudte og udmattede sjæl. 
Min mage, der imod alle odds og når alt havde virket håbløst, alligevel havde ventet på mig.


Jeg kan kun sige at hvis du ikke har læst denne serie, så kom i gang! Hellere i går end nu. Gå i gang med det samme. Sluk din telefon, meld dig syg fra dit arbejde (eller tag ferie). Sæt dig i sofaen og stop ikke med at læse før sidste side er vendt. For fanden det er godt!

"For stjernerne, der lytter - og drømmene, der kommer med svar."

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: A Court of Mist and Fury
Udgivet i: 2017 (på dansk)
Antal sider: 669 sider
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været tilhænger af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

    SvarSlet