onsdag den 3. oktober 2018

Jen Wang; The Prince and the Dressmaker

Jen Wang; The Prince and the Dressmaker

Bagsidetekst:
Prince Sebastian is looking for a bride - or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia - the hottest fashion icon in the world capital of fashion!

Sebastian's secret weapon is his brilliant dressmaker, Frances - his best friend and one of only two people who know the truth: sometims this boy wears dresses. But Frances dreams of greatness, and being someone's secret weapon means being a secret. Forever. How long can Frances defer her dreams to protect her friend?

Jeg faldt over denne fine graphic novel på Instagram og jeg skyndte mig ind og købe den med det samme. Både fordi jeg synes tegnestilen så virkelig fin ud og fordi jeg ikke har læst ret mange bøger, om drenge der gerne vil gå i pigetøj og hvilke problemer det kan medfører. Især i denne, hvor den pågældende dreng er prins og hvor det forventes at han gifter sig med en prinsesse. Rimelig problematisk.

Jeg har ikke selv læst "Lucas og det lyserøde tylskørt", men af hvad jeg kan læse mig til, så tager den fat på lidt det samme evne - at en dreng gerne vil gå i pigetøj, men at det ikke er særlig acceptabelt. I "The Prince and the Dressmaker" forelsker prins Sebastian sig i Frances smukke kjoler og stil. Han hyrer hende til at sy tøj til sig, så han kan snige sig ud og leve et dobbeltliv som kvinde. Jeg tror dog ikke at han som sådan føler sig som kvinde, i hvert fald ikke i samme stil som i "Den danske pige" (filmen med Eddie Redmayne), men det er i hvert fald ilde set at han gerne vil gå i pigetøj - det kan prinser jo ikke! Sebastians rejse mellem dreng og pige, er ærbødigt og fint beskrevet og det er meget tro mod den karakter som Sebastian beskrives som. Det bliver ikke for meget eller for overgjort på noget tidspunkt, og det gør at historien føles reel og ærlig.

Udover hele problematikken omkring det at gå i pigetøj, er det faktisk en rigtig fin historie om at lære sig selv bedre at kende, at stå ved hvem man er og ikke mindst elske den man er. Karakterne i historien er skrøbelige, lidt naive og usikre som teenagere nu kan være, og det passer rigtig godt til den historie der fortælles. Hvis de havde været ældre, tror jeg det var faldt til jorden, men netop fordi de er så ærligt beskrevet, er man som læser ikke tvivl om deres indre kampe, deres frustration og desperation over at de ikke kan være dem de vil være. Selvom hovedpersonerne kommer fra meget forskellige kår, så er deres drømme de samme. De ønsker - som så mange andre teenagere - at kunne være dem de vil, at der skal være plads til at de kan udvikle sig til de personer, som de inderst inde ved, at de er.

Jeg vil klart anbefale denne tegneserie, til både unge og voksne der holder af en god historie der sætter tankerne i gang omkring identitet, kønsroller og et stereotypt billede af hvad en prins skal være - alt dette krydret med utrolig fine illustrationer, der, selvom de er simple, er utrolig fine.

Fakta:
Forlag: Roaring Brook Press
Udgivet i: 2018
Antal sider: 288
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar