mandag den 15. oktober 2018

Malene Sølvsten; Ravnenes hvisken #3 [Anmeldereksemplar]

Malene Sølvsten; Ravnenes hvisken #3 [Anmeldereksemplar modtaget af Gyldendal]

Bagsidetekst:
Fimbulvinteren hærger, sygdom og sult breder sig. Intet ser ud til at kunne forhindre Vølvens spådom i at gå i opfyldelse. Men måske har Anne misfortolket tegnene?

For at forstå den skæbne der truer dem alle, må Anne tæmme sine kræfter, og hun må lære at kende forskel på ven og fjende. Jo tættere hun kommer på sandheden om Ragnarok, jo mere står det klart, at en af hendes nærmeste modarbejder hende. Vil hun nå at afsløre forræderen, inden tiden rinder ud?

Hvis Ragnarok kan afværges, er Anne parat til at betale med sit liv. Men prisen er højere, end hun aner ...

Jeg både dansede og græd lidt da jeg modtog denne bog i posten. Jeg dansede fordi, jeg endelig skulle læse sidste bind i serien om Anne, Varnar, Elias og alle de andre. Jeg græd fordi, jeg skal sige farvel til en fantastisk serie og nogle fantastiske karakterer. Jeg var utrolig ambivalent over at skulle gå i gang, og nu er sidste side vendt og jeg ved helt ærligt ikke hvordan jeg har det med det. Nu er der ikke mere. Jeg var slet ikke færdig med serien! Nu tænker du nok at jeg bare kan læse den igen, og det er også rigtigt nok, men det er bare ikke det samme. Jeg er dog sikker på, at hvis jeg læste denne serie igen, så ville jeg se mange flere ting end jeg gjorde første gang jeg læste den.

Jeg er virkelig imponeret over at dygtige Malene Sølvsten har kunne holde tungen lige i munden og udtænke et plot med så konstante tvists og drejninger, at jeg til tider blev helt rundtosset. Først tror man at man har regnet det hele ud, men nej nej, der skal mange flere facetter til før vi er ved snorens ende. Jeg ville ønske jeg havde genlæst bind to inden jeg gik i gang med denne, for det handlingsforløb var lidt langt væk.

At historien slet ikke var som jeg havde forventet er bare et stort plus. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, måske mere krig, vold og blod. Det er der også, men ikke så meget som jeg havde troet. Derimod bliver udviklingen i historien konstant kastet fra den ene side til den anden, og jeg kunne slet ikke stoppe med at læse, da jeg først var begyndt, for jeg blev nødt til at vide hvor vi nu skulle hen. Så vil Anne forhindre Ragnarok, så er Elias en ven, så en fjende, så vil Anne ikke forhindre Ragnarok, så er Mathias på vej til at gå amok på sine venner, der sker ting og sager med Lunas forældre, Anne vil igen forhindre Ragnarok osv. Der sker så mange ting og på en eller anden måde bliver det aldrig overdrevet. Selvom der er meget at holde styr op og jeg lige måtte stoppe og gentænke et par gange, så synes jeg ikke det er uoverskueligt. Malene skriver virkelig godt og formår at holde læseren til papiret med sine plottvists og drejninger. Det er fedt at blive holdt så meget til ilden. Jeg måtte faktisk sige til min mand at han skulle hente Iris så jeg kunne nå at blive færdig med den - på det tidspunkt manglede jeg knap 50 sider og jeg kunne på ingen måde stoppe der!

Mine forventninger til denne her var tårnhøje. Ligeså høje som da jeg læste "Ravneringene" eller "Et rige af tåge og vrede". Når en serie er så godt skruet sammen som denne, er det svært at lade være med at lade forventningerne løbe lidt løbsk. I alle tre tilfælde er mine forventninger blevet indfriet. Jeg synes det er fedt at dansk fantasy blandet sig i toppen på listen over det bedste fantasy jeg har læst og hvis du endnu ikke har læst denne serie, vil jeg bestemt råde dig til at komme i gang!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivet i: 2018
Antal sider: 608
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar