fredag den 11. januar 2019

Jim Fanning; Den store Disney bog [Anmeldereksemplar]

Jim Fanning; Den store Disney bog [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Gennem mere end 90 år har Disney indfanget de mest fantastiske fantasier og skabt banebrydende underholdning for hele familien.

Fra "Snehvide" til "Frost", fra "Mary Poppins" til "Pirates of the Caribbean" og fra Disneyland til Tokyo DisneySea - tag på en uforglemmelig rejse gennem hele Disneys eventyrlige univers i denne omfattende bog, som er fyldt med interessante historier, flotte billeder og sjove facts.

Få indblik i sjældne øjeblikke fra Disneys historie gennem en mageløs række af kunstværker og artefakter fra Disneys arkiver, og oplev magien folde sig ud!

Det er ingen hemmelighed at jeg er stor Disney fan! Se bare på min samling af Funko Pop-figurer og min fine Disney-boks med samtlige film (bortset fra de nyeste!). Jeg er pjattet med Disney. For mig kan de virkelig skabe magiske øjeblikke, som man husker på og tager med sig. Jeg går stadig gerne i biografen og ser den nyeste Disney film. Jeg elsker deres forskellighed i deres film. De gamle klassikere har en vis magi, de nye sætter piger i fokus, som heltinder og der er (næsten) altid noget fantastisk musik.

Hvem får ikke kuldegysninger over introen til "Løvernes konge"? Eller kneb en tåre da Bambis mor døde? Eller heppede på Mulan da hun skulle kæmpe mod hunnerne? Drømte sig væk til det fantastiske bibliotek som Belle fik af Udyret? Eller til Ønskeøen med Peter Pan?

Der er så mange oplevelser vi kan takke Disney for at have givet os. Så mange at jeg nok kunne bruge et helt indlæg på at skrive om de film der har betydet mest for mig og hvorfor. Det er dog ikke det jeg vil nu. Nu vil jeg fortælle om "Den store Disney bog".Bogen vil være perfekt som gave til en stor Disney-fan eller som gave til en selv. Som læser får vi en introduktion til hvordan Walt Disney startede, om hvor store drømme han drømte og om hvordan han fik dem realiseret. Vi snuser til alle de ting som tegnere skulle lære at tegne - vidste du at de havde levende rådyr inde da de skulle lære at tegne til Bambi? Og kaniner, fugle og meget andet. Det viser en stor dedikation til det arbejde man skal udføre og det synes jeg er rigtig fedt. Vi får også et indblik i den maskine, multiplankameraet, som Disney udviklede for at kunne lave dybde i film.Vi får også at vide hvordan nogle af ideer er opstået, hvem der har lagt stemmer til og hvad der blev rettet til undervejs i processen. Det hele er gengivet i godt sprog, så det føles ikke som at læse en fagbog, men mere som at læse en historisk roman.

Der er en oversigt over samtlige film Disney har lavet, fra start til 2015. De er inddelt efter hvilket år de udkom i, og man kan se hvilke der er tegnefilm, real time med virkelige skuespillere eller naturfilm. Man kan også se hvilke der har vundet Oscars - jeg var virkelig ikke klar over at der var så mange Disney film der havde vundet. Man kan også se hvornår de forskellige Disney-parker rundt om i verden er åbnet.


Alt i alt er det en virkelig flot bog. Man behøver ikke læse den fra side 1, men man kan læse lidt i den hist og her, hvor man nu har lyst til at lave et nedslag og blive klogere. Jeg tror helt sikkert jeg kommer til at vende tilbage og læse den igen og igen - hvem kan få nok af Disney?

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: The Disney Book: A Celebration of The World of Disney
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 199
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar