fredag den 18. januar 2019

Natalie Decker; Forkert nummer [Anmeldereksemplar]

Natalie Decker; Forkert nummer [Anmeldereksemplar fra Palatium Books]

Bagsidetekst:
Layla og Tyler burde have en masse til fælles som henholdsvis cheerleader og fottballspiller. Men hun synes at han er den største idiot der går på skolen og han synes at hun er vildt snobbet og han kan ikke holde hende ud. Når de er i nærheden af hinanden fyger det med ironi, afvisninger og fornærmelser. De kan nærmest ikke holde ud at tale sammen.

Men da Layla ved en fejl kommer til at sende Tyler en sms, som egentlig skulle have været til pigen der sender nøgenbilleder af sig selv til hendes kæreste Adam, ved Tyler ikke at der er Layla. Han beslutter sig for at lege med, for når det kommer til stykket kan Tyler slet ikke lade være med at drille den sure pige der fyrer sms'er afsted om dick-picks, utroskab og tøsesnak.

Tyler og Layla fortsætter hemmelighed med at skrive til hinanden under falske navne og mens dagene og ugerne går bliver det mere og mere alvorligt mellem dem. Og man siger jo at der ikke er langt fra had til kærlighed, men kan virkeligheden bære eller vil Lala og Tyler for evigt stå på hver sin banehalvdel?

Nogle gange er forkert nummer det eneste rigtige.

Nogle gange er man bare i humør til en sød kærlighedshistorie, og det var jeg netop den dag i min ferie i december hvor jeg læste denne bog. Selvom den til tider var lidt for amerikansk, var den ikke desto mindre meget sød og underholdende. Hvis du har læst historien om Lara Jean i serien "To all the boys I've loved before", så skal du også læse denne!

Den mindede mig lidt om filmen "She's all that", selvom handlingen ikke helt er den samme, så kunne jeg ikke lade være med at tænke på den da jeg læste. Det er ikke fordi bogen føles som om den foregik for 20 år (yep, det er 20 år siden den udkom!), men mere high school-følelsen og det at holde hemmeligheder for dem man er forelskede i. Hvis bogen skulle have et soundtrack, skulle det, efter min mening, være Charlie Puth med "One call away" - den passer bare så godt til historien!

Dette er måske ikke stor, velovervejet og revolutionerende litteratur, men det fungerer alligevel. Jeg kan godt lide Tylers humor, Laylas kække modsvar og hendes kamp for hendes stolthed da hun opdager sandheden om Adam. Der er mange sammenstød der er virkelig gode og nærmest filmiske. Jeg sad i hvert fald og grinte for mig selv flere gange. Tyler og Laylas venner er også godt beskrevet, og man kan godt fornemme at de har det godt sammen - også selvom de holder ting hemmelige for hinanden. Nogle af disse sandheder kommer dog frem i denne bog, jeg håber der kommer flere i de næste bøger!

Jeg kan godt lide tanken om at forelske sig én man ikke kender, men som forstår en og lader til at kende en. Både Tyler og Layla har brug for at være mere end bare stjerne footballspilleren og pigen hvis kæreste var utro. I deres sms'er kan de være dem selv, uden at blive genkendt (sådan da) og det giver dem et frirum. De vokser en del igennem historien og jeg nød virkelig at se deres udvikling. Bag Tylers humor gemmer der sig nemlig en usikkerhed og frygt for hvordan han skal være når han bare er Tyler og ikke Tyler-rigmandssønnen. Layla kæmper med sin ordblindhed, som Adam gjorde grin med og derfor er hun usikker. Hun spiller derfor hård udenpå, selvom hun egentlig er sød og venlig.

Som sagt er vi i high school og hovedpersonerne er kun 16, derfor er der ikke meget sex i bogen, selvom det fylder hos personerne. Det gør mig ikke noget. Det passer rigtig fint til historien. Hvor fx "Off-Campus"-serien foregår på college og hovedpersonerne er ældre, er der en del sex i dem. Humoren og stemningen kunne dog fint passe til "Forkert nummer". Ligeså meget jeg følte mig blandt venner i "Off-Campus", gjorde jeg det faktisk også i denne - selvom jeg er gammel! Ha.

Jeg vil i hvert fald anbefale den til alle unge læsere der godt kan lide gode kærlighedshistorier, med masser af drama, humor, hotte fyre og smukke piger! Og så håber jeg virkelig at de næste bøger også bliver oversat!


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Palatium Books
Original titel: Right text wrong number
Udgivet i: 2017 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 302
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar