mandag den 27. maj 2019

Kevin Smith; Hit-Girl i Hollywood [Anmeldereksemplar]

Kevin Smith; Hit-Girl i Hollywood [Anmeldereksemplar fra Bog&Idé]

Bagsidetekst:
Verdens farligste tween-superhelt er på en verdensomspændende mission i retfærdighedens navn.

Næste stop: Hollywood

Jeg har ikke rigtig noget tilhørsforhold til Hit-Girl, udover det jeg ved fra "Kick Ass"-filmen, som jeg ikke engang har set det hele af. Jeg synes dog at hun er total badass og mega sej. Jeg følger Pernille Ørum på Instagram og jeg er vild med hendes tegnestil. Den er Disney-sød, men alligevel med en kant. Da jeg så at hun skulle illustrere historien om Hit-Girl vidste jeg at jeg skulle læse den.

Det er en ret speciel læseoplevelse og det har jeg hørt fra flere, at den har fået en del kritik over. For hvordan kan man lave en tegneserie uden tekst? I hvert fald med meget lidt tekst. Der er kun talebobler til allersidst - jeg håber dog der er mere af det i de næste bind. Jeg manglede lidt forhistorie og kontekst. Måske kan det også skyldes at jeg jo ikke kender hende eller det univers hun er en del af.

Siden der ikke er meget tekst er det billedsiden der er det bærende element og jeg nød virkelig Pernilles utrolig smukke illustrationer. Selvom de er voldelige er der alligevel noget fint over dem. Der er mange detaljer og farverne er gode. Da jeg havde læst den første gang, læste jeg den faktisk en gang til lige bagefter, for at nyde illustrationerne lidt mere.

Historien udspiller sig i high school, hvor et skoleskyderi går i gang. Hit-Girl springer ind ad et vindue og får has på de to elever der skyder vildt omkring sig. Dette sker i bedste Quentin Tarantino stil, med en masse blod og afhuggede lemmer. Jeg er vild med det! Der sker forholdsvis meget på de 34 sider tegneserien fylder og det er hæsblæsende og actionpakket. Hit-Girl drømmer om at blive berømt i Hollywood og om at få sin egen film. Det bliver spændende at se om hendes drømme går i opfyldelse!

Hvis du er til blod, splatter og en utrolig flot tegnestil, så vil jeg varmt anbefale Hit-Girl - og jeg glæder mig virkelig til at læse videre.

Tak til Bog & Idé for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Cobolt
Original titel: Hit-Girl
Udgivet i: 2019 (på dansk)
Antal sider: 34
5 ud af 6 stjerner

Link til flere bøger i Hit-Girl serien - her
Link til "Hit-Girl i Hollywood" - her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar