fredag den 9. november 2018

John August; Arlo Finch i flammernes dal [Anmeldereksemplar]

John August; Arlo Finch i flammernes dal [Anmeldereksemplar fra Alvilda]

Bagsidetekst:
Arlo Finch troede, at man som ranger skulle lære at binde knob, lave ild uden tændstikker og klare sig i den vilde natur. Men da han flytter til en lille, vejrbidt by i det fjerneste hjørne af Colorado sammen med sin mor og sin søster, opdager han, at hvor meget han tog fejl. Hans nye venner, Indra og Wu, lærer ham hurtigt det mest basale - at lave tordenklap, fingerlys og at finde overnaturlige dyr. Men han får snart brug for at lære mere, for i de mystiske skove og mægtige bjerge, der omkranser byen, findes en skjult verden, som rykker tættere og tættere på. Og det er slet ikke tilfældigt, at mørket række ud efter netop Arlo Finch ...

Hvis du har læst "De ualmindelige" og "Nevermoor" og ikke helt ved hvad du skal give dig i kast med, så er denne et rigtig godt bud. Det er en spændende historie om vovemod, om at være trofast og om at møde det overnaturlige.

Forfatteren er tidligere kendt for film som "Big Fish", som jeg synes er en vildt fascinerende historie og en utrolig flot film. Det er dog en ting at skabe billeder med ord når disse billeder skal omsættes film, og en ting at være bundet til det skrevne ord. Jeg synes dog forfatter kommer ganske godt fra det. Jeg kunne sagtens se det faldefærdige hus Arlo skal flytte ind i. Jeg kunne se onkelens værksted. Skovene omkring og lejrpladsen, hvor Arlo for alvor møder det overnaturlige der spøger i bjergene. Jeg synes forfatteren er sluppet godt fra at danne billeder i læserens hoved.

Selve handlingen er også spændende. Det er interessant at se Arlos udvikling, fra den lidt sky dreng, som er træt af at flytte og miste venner, til en der får stor betydning for hans omgangskreds. Dog er der ting ved Arlo som han ikke kender til, og som læser får vi kun en lille smagsprøve på hvad der måske kunne vente Arlo og jeg forestiller mig, at det bestemt ikke er små ting han skal stå overfor. Som læser lærer vi næsten fra første side, at der er noget underligt ved Arlo - noget han ikke helt selv kan forklare. Jeg kunne godt lide at han forsøger at være normal, men at han ikke kan lade være med at opdage det overnaturlige der sker omkring ham og som ikke alle lægger mærke til. Hans onkel kan fx ikke se natmaren og Arlo må bekæmpe den alene.

Jeg ved ikke helt hvad der er med denne bog, men selvom mange andre er helt oppe og ringe over den, er jeg bare ikke helt der. Det er ikke fordi historien ikke er spændende, for det er den helt sikkert. Jeg kan også godt lide blandingen med det "almindelige" og det overnaturlige, som er beskrevet på en levende og detaljeret måde, som danner billeder i ens hoved. Sproget har et godt flow og selvom bogen er for de lidt yngre læsere, var jeg underholdt hele vejen igennem. Der er bare et eller andet, som jeg har svært ved at sætte en finger på. Det er nok bare mig, eller tidspunktet jeg læste den på eller noget helt tredje.

En ting er dog sikker: jeg er ikke færdig med at læse om Arlo Finch!

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar! (modtaget som overraskelsespakke)

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: Arlo Finch in the Valley of Fire
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 268
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar