mandag den 26. november 2018

Vibeke B. Arildsen; Hemmeligheder [Anmeldereksemplar]

Vibeke B. Arildsen; Hemmeligheder [Anmeldereksemplar fra Eudor]

Bagsidetekst:
Der er ting, som man skal. Dem er der flest af. Rutiner. Og så er der ting, som man bare gør, selvom man absolut ikke skal. Og bagefter kan man ikke forklare, hvorfor man gjorde det. 

Men de ting forandrer ens verden.

Det hele starter med en køretur med mig bag rettet og min lillesøster Marie på passagersædet. Men allerede på Fyn stopper turen, simpelthen fordi et træ står i vejen. Marie og mig havner på en lille grusvej, hvor vi møder Chika og Caroline fra Nigeria, en familie der dyrker cannabis, og en døende gammel mand og hans kone. Ja, og så selvfølgelig ham Kenneth, som går rundt udenfor med sin hund. Vores far bor på Frederiksberg. Og da jeg endelig kommer over til ham, bliver jeg ved med at modtage truende og ubehagelige sms'er fra Fyn. Sammen med Kenneth finder jeg en løsning på det problem, en løsning, der ikke er helt ufarlig. Og læs så lige min klamme "bonusfar" og en skoleflytning oveni. Glemte jeg at sige forelskelse? Men hvad, tror du egentlig, fik mig til at køre afsted i en bil?

Det er ikke nemt at være Julie. Ikke mindst fordi hun ikke er specielt god til at træffe de "rigtige" beslutninger og derfor ender i nogle uheldige situationer, som nok kunne have været undværet. Selvom det ikke var smart at sætte sig ind i stedfarens bil og køre afsted mod København, fordi hende og søsteren missede bussen, kommer der dog noget godt ud af det. De møder et ældre ægtepar, Lily og Asger, som tager sig af dem og pludselig kan Julie indse hvor dårlig hendes eget familieforhold er.

Julie har også svært ved at finde sig til rette - hun er den lige kraftige pige med masser af make-up i skolen, men derhjemme forsøger hun bare at være Julie ... også selvom stedfaren gerne vil have hende til at være mere. Der er en del ting i Julies liv, hun skal lave om og turen over Fyn der ender i et træ, er faktisk et wake-up call for hende. Selvom det tager lidt tid for hende at indse, begynder hun med små skridt at bevæge sig i den rigtige retning og hun får en drøm og et mål med livet, som hun gerne vil opnå.

Historien er udmærket skruet sammen, selvom den virker lidt søgt en gang i mellem, men den skildrer på fin og ærlig måde, hvordan det er at være ung, vild og rode sig ud i problemer. Julie vil egentlig bare gerne gøre alle glade, men det er ikke altid let og derfor ender hun ofte med at gøre mere skade end gavn. Der sker en del alvorlige, farlige og vilde ting for Julie, men som læser har man hele tiden fornemmelsen af at det nok skal gå.

Nogle af tingene kommer forfatteren nemt omkring og derfor virker enkelte begivenheder også lidt for overflødige. Det gør at historien ikke føles som den dybeste ungdomsroman om have det svært og finde sit eget sted i verden. Jeg vil anbefale til unge læsere, der ikke bryder sig om at læse de store murstensromaner, men gerne vil have en letspiselig historie med en masse handling og drama.

Tak til Eudor for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Eudor
Udgivet i: 2018
Antal sider: 192
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar