fredag den 30. november 2018

Patrick Ness; Fjendens ansigt [Anmeldereksemplar]

Patrick Ness; Fjendens ansigt (Chaos Walking, #2) [Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls]

Bagsidetekst:
Efter forgæves at være flygtet fra den hensynsløse hær, står Todd og Viola nu ansigt til ansigt med deres værste fjende, Borgmester Prentiss. Viola føres væk, og Todd kastes i fængsel. Ingen vil fortælle ham, hvad der er sket med Viola, og han er nu tvunget til at blive en del af Borgmesterens rædselsregime.

Men da oprøret mod Borgmesteren endelig kommer, er Todd pludselig i tvivl om, hvilken side han står på ...

Hold på hat og briller! Vær beret på at sidde klistret til siderne til dette spektakulære andet bind i serien "Chaos Walking". Mange ville nok mene at det kan være svært at skrive en toer til en etter som var så veludført og spændende, men sådan er det ikke for Patrick Ness. Igen viser han at han er en sublim forfatter der forstår at skrive fængslende og med en intensitet der næsten tager pusten fra læseren. Samtidig er selve en bog en skønhed i sig selv med den flotte lakforside, den sort sprayede kant og til opsætningen af teksten inde i historien med forskellige skrifttyper og størrelse. Alt sammen en fryd for øjet - og handlingen er i topklasse!

"Fjendens ansigt" forsætter umiddelbart efter at "Knivens stemme" stopper, og som læser kastes vi ind i handlingen hvor Todd og Viola bliver skilt ad. Todd kommer under kærlig behandling fra Borgmester (nu præsident) Prentiss, hvor han sættes den den ene rædselsfulde opgave efter den anden. Viola bliver sendt til et healingshus, hvor hun lærer et og andet om at gøre oprør. Men de er ikke sammen og det medfører at de hver især begynder at tvivle på den anden. Er Todd gået over til at være på Prentiss' side eller er Viola? Disse spørgsmål stiller læseren også sig selv undervejs og vi er aldrig rigtig sikre på hvad svaret er.

Vi følger skiftevis Todd og Viola, hvilket er med til at gøre vores frustrationer og forvirring endnu større. Jeg heppede på dem begge, men som sagt er det svært at tyde hvad de egentlig kæmper for. Selvom det kan være frustrerende ikke at vide hvad der sker, er det også bare den fedeste følelse at man ikke ved hvad der sker på næste side. Der er så mange tvists og drejninger i denne historie at man helt mister pusten flere gange undervejs - og slutningen havde jeg på ingen måde forudset! Det er ikke til at vide hvem der er ven og fjende. Ikke engang Todd og Viola ved helt hvem der er det. Der er virkelig lagt i kakkelovnen til den helt store finale, men hvordan det ender? Det har jeg ingen ide om!

Jeg har tidligere rost Patrick Ness og jeg gør det hjertens gerne igen! For den mand kan virkelig et eller andet. Han forstår at skrive en historie der både udspiller sig i det skrevne og det uskrevne ord. Denne serie, må sammen med "Monster" være det ypperste Ness har præsteret. Jeg forventer store ting fra ham i fremtiden, og med den nye bog, "Og havet var vores himmel", ved jeg at han vil indfri disse forventninger!

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: CarlsenPuls
Original titel: The Ask and the Answer
Udgivet i: 2009 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 600
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar