mandag den 19. november 2018

Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr [Anmeldereksemplar]

Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr [Anmeldereksemplar fra Bog&Ide]

Bagsidetekst:
Sigurd Barrett har mere end 40 bogudgivelser bag sig, og hans samlede bogsalg nærmer sig 500.000. Sigurd er blevet vor tids historiefortæller, og med sang, musik og humor bringer han de største fortællinger videre til alle generationer. 

"Fremstillingen er så dygtigt fortalt, at man kan sige det samme om den, som man ofte har sagt om H. C. Andersen: Han taler til børn, men de voksne får lige så stort udbytte," skrev professor Martin Schwarz Lausten om Sigurd Barrett. 

Sigurd genfortæller 31 H. C. Andersen-eventyr, både de kendte og de mindre kendte, og til udgivelsen har han komponeret 12 helt nye sange. Bøgerne er rigt illustreret af Stine Rosenberg, som har tegnet til en lang række af Sigurds bøger.

Hånden på hjertet, jeg må indrømme at jeg ikke rigtig har læst noget af Sigurd Barret før. Jeg tror faktisk kun jeg har læst højt fra hans Danmarks Historie i forbindelse med et arrangement på arbejde. Jeg kan så fortælle at det ikke er de sidste bøger jeg kommer til at læse af ham.

Jeg har aldrig rigtig gjort i at læse H. C. Andersen som voksen, jeg kan ikke huske om jeg har fået det læst op som barn, men det har jeg nok. Det kan være det skal være et projekt for næste år. I hvert fald nød jeg at læse de eventyr som er i disse bøger.

Der er både nogle jeg kender, som "Fyrtøjet", "Svinedrengen", "Tommelise", "Nattergalen" og "Snedronningen". "Den lille pige med svovlstikkerne" er der selvfølgelig også, og det er jo knusende læsning - jeg får i hvert fald ondt i hjertet, selvom jeg har læst den mange gange før. Der er også eventyr jeg ikke kendte så godt. "Pengegrisen", "Lykke kan ligge i en pind" og "Vanddråben" er ikke nogen jeg tidligere er stødt på, og det var faktisk rigtig fint at lære nogle nye eventyr at kende.

Alt i alt er der en god blanding af kendte, mindre kendte, korte og lange eventyr. Så der er eventyr til højtlæsning når man har masser af tid og til når man ikke har så meget tid. Eventyrene er skrevet med Sigurds karakteristiske stil - jo, ved godt hvordan han skriver, selvom jeg ikke har læst så meget af ham - så alle aldersgrupper kan være med. Efter hvert eventyr er der en lille kommentar om hvorfor Sigurd har historien med, hvad historiens morale er eller hans bud på hvorfor H. C. Andersen skrev den.

Til alle dem der har Sigurds andre bøger, må denne også på listen. Der er til mange timers god underholdning for hele familien, og eventyr er jo noget der kan læses hele livet igennem, for man opdager hele tiden nye ting eller ser på dem, på nye måder. Børn vil fx nok se på soldaten i "Fyrtøjet" som helten, der slår heksen ihjel og får prinsessen, mens voksne måske vil se på en soldat der hugger hovedet af en heks uden grund, som befamler en prinsesse mens hun sover, og slår prinsessens familie ihjel og tvinger hende til giftermål. Eventyr har mange lag og derfor burde man læse eventyr hele livet.

Tak til Bog&Ide for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet i: 2018
Antal sider: Bog 1: 236 og bog 2: 236
5 ud af 6 stjerner

Læs mere om Sigurd Barret her.
Læs mere om bogen her.

Bogen er først modtaget via min samarbejdsaftale med Bog&Ide og sidenhen har jeg modtaget et eksemplar til lektørudtalelse. Meninger og holdninger er selvfølgelig mine egne.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar