mandag den 21. december 2015

Alice Kuipers; Vores død


Alice Kuipers; Vores død

Bagsidetekst:
Callie bliver chokeret, da hendes veninde Ivy pludselig flytter ind over for hende efter hovedkulds at have forladt byen tre år tidligere. De to piger genoptager deres venskab, og pludselig er Callies sommer fuld af farver, fester og drenge. Allerede den første dag kaster Ivy sin interesse på Callies lækre klassekammerat, Kurt, der har en mørk fortid. Men noget i pigernes egen fortid kaster lange skygger ind over nuet, og langsomt begynder tingene at køre helt af sporet ...

Callie er aldrig rigtig kommet sig over at Ivy bare sådan flyttede. Forlod hende alene tilbage. Derfor kommer det som et chok da Ivy, glad, smuk og betagende, flytter ind igen. Callie glemmer dog sin sorg, for snart er hun indhyldet i Ivy igen og har svært ved at skelne andre end hende og de muligheder hun giver.

Ivy gemmer dog på hemmeligheder og en stor sorg, som hun for alt i verden forsøger at undertrykke ved at hænge ud med Callie og Kurt. Hun forsøger at forblive positiv, men selv de mindste sprækker bliver til store gabende sår. Snart har hun igen svært ved at opretholde facaden og hun mister langsomt grebet.

Kurt er drengen der er splittet mellem de to piger. Callie som han kender fra skolen og som han gerne vil mere med, men som aldrig rigtig har set ham som andet end en ven og Ivy, den fremmede pige, der pludselig bringer sol og varme ind i hans grå hverdag, hvor en hemmelighed også lurer. En hemmelighed som Ivy forstår bedre end nogen anden.


"Vores død" er en meget tabubelagt ungdomsbog der tager nogle meget tunge emner op og behandler dem på fineste vis. Misundelse, svigt, selvmord, homoseksualitet og afhængighed bliver berørt og vi lærer hovedpersonernes inderste følelser at kende.

Selvom bogen er mørk og dyster, formår forfatteren alligevel at kaste lidt solstrejf ind hist og her. Som læser opnår du en forståelse med personerne. Jeg har selv oplevet nogle af de ting der bliver taget op, og flere gange sad jeg og genkendte mig de følelser jeg havde fra den gang og der synes jeg virkelig forfatteren har ramt plet. Vi føler hovedpersonernes rastløshed, modløshed og fortvivlelse.

Titlen henviser helt sikkert til at nogen dør, men ligesom med "Vi var løgnere" bliver det sandheden først afsløret til sidst og det synes jeg er rigtig fedt. Det gør at man som læser ikke er helt sikker på hvem der får den lykkelige slutning - om det så er den rigtige der får det, vil jeg lade være op til jer.

Tak til Alvilda for bogen!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: The Death Of Us
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 172
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar