lørdag den 26. december 2015

Christina Bonde; Skyggesider


Christina Bonde; Skyggesider

Bagsidetekst:
Har du nogensinde forvekslet drømme med virkelighed? Tricias tvillingesøster har begået selvmord. Forældrene taler ikke om det, eller om den spiseforstyrrelse Tricia har levet med siden barndommen. I et forsøg på at flygte fra virkeligheden finder Tricia trøst i fantasier om en mand. Fantasierne udvikler sig til drømme, og da en mystisk flaske dukker op og drager hende med velvære, trækkes Tricia længere og længere ind i en parallel opfattelse af virkeligheden. Flere unge kvinder begår selvmord omkring hende, og snart på Tricia sande at det livstruende mareridt har diabolske rødder i hendes egen barndom. 

Tricia lever et normalt liv - hun går på arbejde, forsøger at holde kontakt med sine veninder og hun passer sin søn og sin mand. Selvom hun burde føle sig tilstrækkelig og værdsat, er det dog langt fra de følelser Tricia går rundt med dagligt. Der tales ikke om hendes problemer - eller familiens problemer for den sags skyld.

Tricia har derfor opfundet en perfekt mand der giver hende det hun hungre efter - opmærksomhed, kærtegn, søde ord og ikke mindst kærlighed. Sådan opfatter Tricia det i hvert fald. Snart må hun dog sande at hendes drømme og fantasier bliver blandet sammen - hun ser drømmemanden i sin dagligdag, selvom det burde være umuligt. Hun opsøges også af andre personer der alle sammen vil have hende til at være stærk og tro noget mere på sig selv.

Det er dog ikke det eneste de vil have af hende. Tricia befinder sig snart i en virkelighed hun ikke kan skelne fra sine drømme og hun kan ikke skelne drømmene fra virkeligheden. For at finde frem til sandheden skal hun begive sig længere ud og dybere ind i sig selv, end hun har været før - og hvad mon hun finder der?


"Skyggesider" er gys sat i en paranormal kulisse. Allerede fra første side fornemmer vi de mørke kræfter der kommer til at fylde mere og mere som historien skrider frem. De syv dødssynder spiller en central rolle i historien og det samme gør kirken - hvilket leder tankerne hen på noget der ligner eksorcisme og et overdrevet (usundt) forhold til Gud.

Som læser skal man holde tungen lige i munden, da vi konstant skifter fra virkeligheden til drømmeverdenen, hvilket godt kan være lidt forvirrende i starten, men jo længere du kommer ind, jo bedre mening giver det.

Normalt har jeg ikke noget problem med paranormale historier, mystiske væsner og mørke kræfter, men der er et eller andet ved den her historie der ikke helt trykker på de rigtige knapper for mig. Misforstå mig ikke, bogen er velskrevet, siderne vender sig selv og den er rigtig spændende, men der er bare et eller andet - jeg kan ikke helt sætte fingeren på det. Dette er den eneste grund til at den ikke får 5 stjerner.

Tak til Tellerup for bogen og til forfatteren for den fine hilsen!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 279
4 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Jeg er stadig helt fortumlet efter at have læst den, selvom det er en hel måned siden jeg vendte sidste side.
    Jeg tror måske, at den kræver en genlæsning inden for den nærmeste fremtid, så jeg kan få brikkerne mere på plads...

    SvarSlet