søndag den 27. december 2015

Sidsel Sander Mittet; Blodets bånd


Sidsel Sander Mittet; Blodets bånd (Morika, #3)

Bagsidetekst:
Korau, Eshri og deres venner har slået Oryndro i Makan og reddet Aubr, men krigen er langt fra overstået. Selvom hilaer og morikanerne nu kæmper side om side, er deres forenede styrker ikke nok. Hvis de skal vinde krigen, må anderledes kræfter i spil. Alt har sin pris, men de er nødt til at gå videre på trods af store personlige omkostninger. Samtidig kaster historien sin skygge ind over flokken, og snart må de sande, at det er nødvendigt at konfrontere fortiden for at vinde fremtiden.

I sidste bind i serien om Morika kæmper vores venner meget forskellige salg inden det endelige opgør med Oryndro.

Eshri, Oryn og Zaak er taget til Raudra, som nu er blevet Oryndros hovedkvarter. De forsøger at finde frem til et helligt træ og en hemmelighed, som de håber kan redde dem alle. Det koster blod, sved og tårer at finde frem til det og undervejs er de flere gange i livsfare. Samtidig må Eshri indse at hun stadig føler noget for Oryn og den erkendelse, blandet sammen med det hun oplever, sender hende ud i kaos og både Oryn og Zaak frygter for hendes liv.

Korau og hilaerne kæmper også mod Oryndro i forsøget på at sikre bjerglejren hvor Eshris bror stadig befinder sig. Det ender med mange blodige slag og undervejs må de sige farvel til mange gode venner. Da sandheden går op for Korau starter et kapløb for at nå til Raudra i tide inden Eshris, Oryn og Zaaks forehavende bliver opdaget - for det kender alle prisen for forræderi: døden.


"Blodets bånd" er den hæsblæsende afslutning på en fantastisk serie der har taget mig med storm. Jeg er blevet mere og mere begejstret jo mere jeg har læst og jeg var meget vemodig da jeg gik i gang med denne.

Forfatteren er lykkedes med en solid fantasy fortælling, i et univers der bare fungerer og med personer, der på trods af deres forskelligheder, finder ud af at arbejde sammen for at opnå et fælles mål. Selvom historien er uden tid, kan der nemt trækkes paralleller til vores virkelighed og det der sker omkring os - det er virkelig godt skruet sammen.

Til alle fantasyelskere derude, er her et virkelig godt bud på årets serie - da den byder på meget mere end blot en gennemtænkt og velfungerende historie. Jeg vil tænke tilbage på de tre bøger med en varm følelse om hjertet og samtidig begræde at der ikke kommer mere. Tak for oplevelsen og for at jeg ikke fik ret!

Tak til Forlaget Facet for bogen og til forfatteren for den fine hilsen!

Fakta:
Forlag: Forlaget Facet
Udgivet i: 2016
Antal sider: 330
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar