lørdag den 12. december 2015

Haidi Wigger Klaris; Skæbnens kaldHaidi Wigger Klaris; Skæbnens kald (Dæmonherskerens arving, #2)

Bagsidetekst:
Efter opgøret i kirken vågner Ally i skovbunden tidligt om morgenen, og det sidste hun husker er dæmonen som greb fat i hende. Da hun genforenes med kredsen, får hun at vide at Jay, Louise og William er forsvundet. Ally er overbevidst om at hullet i det hemmelige rum er en portal til en anden verden og beslutter sig for at tage tilbage til kirken for at finde ud af hvad der er sket. Snart bliver hun konfronteret med sine forfædres synder og må træffe sit livs vigtigste valg.

Ally vågner kold og væk fra kredsen i skoven efter den forfærdelige nat i kirken hvor alting gik galt. Hun mindes svagt hvad der er sket. Hun er dog ikke vågnet af sig selv - en ung fyr står bøjet over hende og der er noget ved ham der virker mærkeligt. Ally er dog for omtåget til at finde ud af hvad det er og da hun bliver fundet af sine venner forsvinder drengen.

Tilbage på skolen går det op for dem at deres kamp mod det onde kun er begyndt og de må lægge planer for hvad der skal gøres og hvem de kan stole på. Der er kommet en ny lære på skolen, som gemmer på en hemmelighed og så melder den mystiske dreng fra skoven også sin ankomst til skolen. Ally er på en måde tiltrukket af ham og jo mere hun lærer ham at kende, jo mere er hun overbevidst om at han også gemmer på en mørk side.

For at redde deres venner begiver Ally og kredsen sig ned i kirken endnu en gang, men som deres held er skruet sammen går det hele selvfølgelig galt og snart står Ally overfor sit livs vigtigste valg - og hvad skal hun vælge med - hjertet eller hjernen?


Anden del af "Dæmonherskerens arving" har et ligeså højt tempo som den første. Vi fortsætter historien umiddelbart lige efter slutningen på første del og netop det at der ikke er gået lang tid, gør at flowet bliver bibeholdt. Vi glider nemt ind i handlingen igen.

En af de ting der irriterede mig lidt i første del, var at vi konstant skulle høre om Allys tanker mht. både Jay og Tom - hvem kunne nu lide hende, hvem kunne hun nu bedst lide osv. Det er der skruet meget ned for i dette bind og selvom der er en ny dreng på banen, er det beskrevet på en mere nedtonet måde end før og det synes jeg er dejligt. Det giver nemlig plads til, at den overordnede handling kan komme til.

Jeg er stadig betaget af serien og universet, der til forveksling ligner vores. Ideen bag historien er gennemtænkt og der kommer endnu mere historie på i dette bind, hvilket gør at vi har endnu flere brikker der skal stykkes sammen - hvilket jeg håber de bliver i sidste del, som jeg glæder mig meget til at læse. For selvfølgelig skal "Skæbnens kald" også slutte med en cliffhanger ...

Tak til Tellerup for bogen!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 248
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar