mandag den 9. maj 2016

Kate Morton; Lake House

Kate Morton; Lake House

Bagesidetekst:
Et forladt hus ... Sadie Sparrow er på tvungen orlov fra sit job som kriminalassistent ved Londons politi. Hun søger tilflugt hos sin morfar i Cornwall, men går hvileløst omkring, indtil hun en dag falder over et forladt hus i skovens dyb og hører en historie om en lille dreng, der forsvandt sporløst.

Et forsvundet barn ... Juni 1933. Familien Edevane har travlt med at forberede den store midsommerfest på deres landsted, Lake House. Særligt den 16-årige datter Alice er ved at sprænges af forventningens glæde. Ikke alene har hun fundet den perfekte slutning til den roman, hun skriver på, men hun skal også mødes med den mand, som hun i al hemmelighed er stormende forelsket i. Inden aftenen er omme, har en tragisk begivenhed dog ramt familien.

Et uløst mysterium ... 70 år sendere lever den ærværdige Alice Edevane et stille og tilbagetrukket liv som krimiforfatter i et af Londons fineste kvarterer. Lige indtil en ung kvindelig kriminalassistent banker på døren og begynder at stille Alice spørgsmål om fortiden og borer i de hemmeligheder, Alice har forsøgt at flygte fra hele sit liv.

Jeg har ikke før læst noget af Kate Morton, men har kun hørt rosende ord om hendes andre bøger, og jeg skal helt sikkert læse noget mere af det hun har skrevet.

Jeg må dog indrømme at jeg synes det tog lidt tid inden det blev virkelig spændende, men nu hvor jeg har læst den færdig, kan jeg sagtens se hvorfor. Der er mange personer der skal præsenteres og vi skal lige sættes ind i begivenhedernes gang. Det er tydeligt at der ligger et kæmpe arbejde bag og som læser skal vi også holde tungen lige i munden. Vi springer fra 2003, hvor Sadie bliver sendt på ferie, til 1930'erne, hvor de tragiske begivenheder omkring det forsvundne barn, finder sted.

Vi bliver sat udførligt ind i hvordan en fin familie levede i 1930'erne, hvilke krav og forventninger der er, til både forældre og børn, og hvor svært det kan være at få lov til at udvikle sig i en anden retning end den der forventes. Samtidig beskrives området omkring Lake House ned til mindste detajle og det gør at man som læser, næsten kan fornemme bierne der summer og de mange blomsters forskellige dufte.

Selvom der er positive momenter undervejs, er der en altoverskyggende tristhed igennem hele historien. Vi stifter bekendskab med en familie der er kærlige, loyale og har et fantastisk liv, indtil faren bliver sendt i krig og vender skadet hjem, ikke fysisk, men psykisk. Der bringes store ofre for at få familien til at hænge sammen efter det og selvom facaden opretholdes, er alt bestemt ikke godt under overfladen.

Det er en fascinerende historie om kærlighed og sorg. Om løgne og kampen for at afdække sandheden - selv efter så mange år. Kate Morton formår, ligesom Jojo Moyes, at opbygge troværdige personer som lever liv med problemer, hemmeligheder og løgne, som man sagtens kan relatere til. Jeg kender ikke til krig, granatchok og livet i 1930'erne, men alligevel formår Kate Morton at gøre historien nærværende og aktuel. Hendes fortælling er fængslende, interessant og spændende. En rigtig pageturner.


Tak til Cicero for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Cicero
Original titel: The Lake House
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 496
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar