torsdag den 5. maj 2016

Susanne Pedersen; Experimentet

Susanne Pedersen; Experimentet

Bagsidetekst:
Sophia er lige blevet student, men hun har ikke lyst til at fejre det med de andre. Hun har det bedst alene, og når hun har tid for sig selv i familiens sommerhus ved Blåvand. Hvad Sophia ikke ved er, at der er en grund til, at hun er så anderledes end alle andre, hun kender. Og at der er nogen (eller noget), som holder øje med hende. Da Sophia i skoven bliver forflugt og angrebet af noget, der tilsyneladende ikke er helt menneskeligt, tager hendes liv en uventet drejning. Det bliver fyldt med fare og makabre hemmeligheder, men også med et fællesskab, som hun aldrig havde troet det muligt, og måske endda med kærlighed. Hvis de kan få lov.

Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente af denne bog, for jeg synes egentlig ikke at bagsideteksten afslører særlig meget. Altså, udover at der er "noget galt" med Sophia og selvom sidste side er læst, er jeg ikke blevet meget klogere på hvad dette "noget" kan være. Der bliver forklaret en del i bogen, men ikke helt præcist hvad der er sket - det synes jeg er meget fedt, for det lægger helt klart op til en to'er (kommer der en to'er?!)

Ensomhedsfølelsen skinner tydeligt igennem i bogen. Det er nemt at sætte sig ind i Sophias tanker og følelser og man fatter hurtigt medlidenhed og forståelse for hende. Som 20-årig burde man være omgivet af venner og nyde livet, men det kan Sophia ikke. Hun har i det hele taget svært ved at være omgivet af mange mennesker og langsomt går det op for hende hvorfor. Samtidig finder hun, i de mennesker hun møder, en samhørighed, som hun ikke har kendt til før og frygten for at miste den igen er stor.

Bogen er skrevet i et letforståeligt og læseligt sprog, men ikke desto mindre er det en spændende fortælling. Jeg kom dog aldrig helt ud på kanten af sofaen og sad neglebidende af spænding, selvom bogen er spændende. Jeg var godt underholdt og synes faktisk det er meget forfriskende med en fantasyroman der foregår i Danmark.

Det er et udmærket bud på en god fantasyroman, hvor der for engangs skyld ikke er vampyrer, varulve, dæmoner og andet i den dur blandet ind. Der er dog noget overjordisk af en eller anden form, men som sagt, bliver der ikke afsløret meget - jo, de er fremmede og hører ikke til her, men hvor så? Hvis du trænger til et friskt pust og en underholdende bog, kan den klart anbefales!

Tak til EgoLibris for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: EgoLibris
Udgivet i: 2015
Antal sider: 279
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar