onsdag den 18. maj 2016

Malene Sølvsten; Ravnenes hvisken

Malene Sølvsten; Ravnenes hvisken

Bagsidetekst:
17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle. 

Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel.

Jeg vil starte med en lille bonus information om mig selv: jeg er en sucker for historier der har noget med den nordiske mytologi at gøre! Jeg elsker serien om Erik Menneksesøn (måske det snart var på tide med en genlæsning...) Så da jeg blev tilbudt at anmelde denne bog var jeg derfor ikke et øjeblik i tvivl og skyndte mig at sige ja tak!

Det er jeg virkelig glad for at jeg gjorde, for jeg var hooked fra første side. Vi bliver kastet ind i historien og ligesom Anne mangler vi en masse brikker til puslespillet, men heldigvis får vi flere og flere jo længere vi kommer ind i handlingen. Selvom vi stadig, når sidste side er læst, har mange ubesvarede spørgsmål - godt der er flere bøger på vej!

Hele historien er virkelig godt bygget op - spændingen bare stiger og stiger inden den bliver udløst og jeg havde virkelig svært ved at lægge den fra mig - hvilket resulterede i at jeg kom lidt for sent i seng en nat, som er dumt når man har en 3 måneder gammel baby, men jeg overlevede!

Jeg holdt meget af de mange og vidt forskellige personer der er i historien. Lidt ligesom et eventyr, har vi en hovedperson der skal så grueligt meget igennem for at lære sandheden og til at hjælpe hende, er der diverse sidekicks - som både vil hende det godt, men som også vil kaste grus i maskineriet. Der er masser af humor og tørre bemærkninger og jeg sad flere gange med et smil på læben - der er masser af girlpower uden at det bliver for meget.

En fremragende historie og et godt supplement til de nordisk mytologi-elskere der har læst Erik Menneskesøn og nu vil have mere! Helt klart noget af det bedste jeg har læst i år!

Tak til Plusbog for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Udgivet i: 2016
Antal sider: 531 (læst som e-bog)
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar