torsdag den 26. maj 2016

Gayle Forman; Bare en dag

Gayle Forman; Bare en dag

Bagsidetekst:
Allysons liv er præcis som hendes kuffert: pakket, planlagt og ordentligt. Lige indtil hun på den sidste dag i sin tre uger lange rejse rundt i Europa møder Willem. Han er alt det, Allyson ikke er, og han slår fuldstændigt benene væk under hende. Da han opfordrer hende til at droppe sine planer og tage med ham til Paris, er Allyson klar. Det ligner hende ellers ikke at være så spontan, men det fører til en dag med chancer, frihed, nærhed og forelskelse: et døgn, der forandrer Allysons liv. 

Jeg tænkte at den her historie ville være ligetil. Sød, enkel. Et møde med en fremmed der ændrer ens liv fuldstændig. Sådan er den bare ikke helt.

For Allyson er vant til at have orden i tingene, men mødet med Willem forandrer hende. Hendes før normale og organiserede liv, bliver pludselig alt andet end det og hun kan ikke få fred, før hun har fået vished. For selvom Willem er fantastisk og døgnet i Paris er et sandt eventyr, efterlades hun også med et knust hjerte over en fyr som hun i bund og grund egentlig slet ikke kender.

Nu sætter Allyson så jagten ind på at finde Willem. I en by hun ikke kender og uden særlig mange ledetråde. Happy hunting!

Jeg er vild med tanken om det ene døgn der kan forandre ens liv fuldstændig. Vende det hele på hovedet. En kærlighed der er fra første minut er så stor at, når man mister den, vil sætte alt ind for at finde den igen. Desværre synes jeg at denne jagt bliver trukket i langdrag. Der går et helt år inden Allyson får taget sig sammen til at lede efter Willem - jeg mener, hvis det virkelig var kærlighed, havde man nok sat eftersøgningen ind noget før.

Det er dog stadig en hjertevarm og dejlig fortælling. Ikke bare om kærlighed, men også venskab og håb. Og om at turde leve livet - for vi har jo kun det ene!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar! 

Fakta:
Forlag: Gyldendal

Original titel: Just one day
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 339
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar