lørdag den 28. maj 2016

Marie Louise Rønning; Helbrederen

Marie Louise Rønning; Helbrederen (Lysets Kvinder, #1)

Bagsidetekst:
Om dagen er Victoria Engelbrandt en ganske normal gymnasieelev i en nordsjællandsk provinsby, men når natten sænker sig over byen, er hun og hendes søstre på vagt. De er Lysets Kvinder og har viet deres liv til at beskytte menneskene mod de evigt indtrængende skabninger af Mørket. For Victoria har tilværelsen altid været ligetil, men i mødet med Matthew Rivers, et barn af Tusmørket, bliver hun tvunget til at indse, at der er meget, hun ikke ved - både om den overnaturlige verden, hun tilhører, og om sig selv. Victoria har aldrig kendt sine forældre, og har altid fået at vide, at de begge var helt almindelige mennesker. Og det har hun selvfølgelig troet på, indtil den dag hun begynder at opdage, at hun besidder kræfter, hun ikke burde. Flyder der andet og mere end menneskeblod i hendes årer? Matthew er en af de sidste af sin slags, og han er træt af at være på flugt, træt af sin flyvske eksistens. Det er først, da han møder Victoria, at hans dystre sind liver op - men kan han vinde hende over på sin side? Er der håb for venskab - for ikke at tage om kærlighed - mellem en Kvinde af Lyset og et Tusmørkebarn?

Jeg ved ikke hvorfor jeg har været så længe om at få læst denne bog, men jeg er glad for at jeg endelig har fået taget mig sammen, for den er bestemt ikke kedelig.

Egentlig kan den vel godt kendetegnes som en dansk (og bedre) udgave af Twilight tilsat hekse og troldmænd. To der burde være fjender, men som - selvom de ihærdigt prøver - forelsker sig hinanden. Der skal afsløres hemmeligheder og sandheder før de kan få hinanden, selvfølgelig. Men selve historien er forførende og svær at slippe.

Jeg er vild med de skiftende fortællervinker, det er med til at gøre historien dybere og vi som læser, får et bedre kendskab til historiens hovedpersoner. Det er en meget følelsesladet fortælling og man kommer hele paletten af følelser igennem. Det er med til at gøre skabe en spændende læseoplevelse. Samtidig er der girlpower - Victoria er ingen engel (!!), hun kan og tør slå fra sig - både fysisk og verbalt. Der er masser af humor i historien, som gør at man som læser ikke alene bliver varm om hjertet, mærker hårene i nakken rejse sig af spænding, men også sidder med et smørret grin på indtil flere gange undervejs - jeg gjorde i hvert fald.

"Det var fandeme som at være et sjældent dyr i et bur i den lokale Zoo.
Hvad der føltes som en million stemmer blandede sig med hinanden
og udviklede sig til en øredøvende larm.
Denne scene var som taget ud af en en skide Hollywoodfilm.
"Bella, min Bella," spottede Will syngende.
"Edward, åhh, Edward," retunerede Eva.
Matthew kvalte et grin."


Hvis du skal læse en fantasyhistorie af en dansk forfatter i år - så skal den her helt klart være et af dine valg!

Tak til forfatteren for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: EgoLibris 
Udgivet i: 2015
Antal sider: 311 (e-bog)
5 ud af 5 stjerner 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar