fredag den 17. februar 2017

10 spørgsmål #15: Bente Skou

10 spørgsmål #15: Bente Skou

Hvilken bog elskede du at få læst højt som barn?
Jeg elskede i det hele taget at få læst højt. Min mor læste altid højt for min søster og jeg, mens vi spiste morgenmad. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan hun kunne nå det og samtidig komme ud af døren i tide, men det er i hvert fald noget, jeg tænker tilbage på som helt fantastisk. En af de bøger, jeg ofte bad hende om at læse igen hed Musen og Motorcyklen, som så vidt jeg husker, handlede om en Mus, der fandt en legetøjsmotorcykel som den drønede afsted på.

Hvad er den første bog du selv læste?
Jeg forstår simpelthen ikke, hvem der kan huske den slags? Jeg har i hvert fald ingen erindring overhovedet om, hvilken bog, det kan ha’ været.

Din yndlingsbog som barn/ung?
Jeg elskede serien om den fantasifulde og vidunderlige Anne fra Grønnebakken. Jeg har ingen idé om, hvor mange gange, jeg rent faktisk har genlæst den serie.

Din yndlingsbog som voksen?
Man kan sige, det er lidt i samme boldgade som Anne, nemlig også en coming of age fortælling, I Capture the Castle af Dodie Smith. Den er sødmefuld, hjertevarm og helt ualmindeligt gennemarbejdet. Men altså, jeg har jo ikke én yndlingsbog - der er mange. Jeg elsker også Borte med Blæsten, Jakob Ejersbos bøger, fantasy, kærlighed for bare at nævne et udpluk.

En bog du aldrig er blevet færdig med at læse og hvorfor.
Trækopfuglens Krønike af Haruki Murakami. Jeg begyndte og nåede nok, tja, 80 sider ind før jeg gav fortabt. Egentlig havde jeg planer om at prøve igen på et tidspunkt, men så læste vi En Vild Fårejagt af Murakami med min læseklub - og nu tvivler jeg stærkt på, jeg nogensinde igen læser noget af Murakami. Det er bare for mærkeligt for mig. Jeg kan ikke med noget, der bare er bizart for at være bizart. Som ingen mening har for bogens plot. No. Just no.

En bog du har på din tbr-liste, men som du godt ved at du aldrig får læst.
Hmm, det håber jeg ikke. Det mest bekymrende er, at den er så lang - og hele tiden bliver længere - at jeg tvivler på, jeg nogensinde kommer helt til bunds.

Når du skal vælge hvad du vil læse, hvordan gør du så?
Jeg er en meget lystbetonet læser. Jeg planlægger helst ikke min læsning på forhånd. Men det er klart, at jeg skæver til bunken af anmeldereksemplarer og biblioteksbøger, når jeg skal vælge en ny bog.

En bog der minder dig om et særligt tidspunkt i dit liv.
Jeg husker i hvert fald tydeligt, at jeg læste Patti Smiths Just Kids, mens jeg var i New York i 2011. Det var en magisk oplevelse at læse en New York-bog, når man selv befandt sig der.

Jeg hørte Michael Jacksons "History"-album mens jeg læste Harry Potter og når jeg hører sange derfra, minder det mig om specielle scener i bogen. Har du det også sådan med noget musik?
Nej, ikke rigtigt. Jeg hører ikke musik, når jeg læser. Jeg forbinder oftere mine læseoplevelser med de steder, jeg har været, når jeg læser - om det så er på en rejse, hos svigerfamilien eller i en bus.

Hvis du skulle anbefale mig en bog, hvilken skulle det så være?
Hvis du ikke har læst I Capture the Castle så skal du virkelig gøre det. Og ellers noget af Delphine de Vigan - start med Alt må vige for natten og så Baseret på en sand historie.

Find Bente her:

Blog: https://trolderier.wordpress.com/
Instagram: https://www.instagram.com/trolderier/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar