lørdag den 25. februar 2017

Bogbloggerarrangement i Århus

Bogbloggerarrangement i Århus

For en uge siden var jeg et smut i Århus sammen med en del andre bogbloggere. Bloggeren, digteren og musikeren Eva Lucia havde, i samarbejde med Arnold Busck i Århus, stablet et hyggeligt bloggerarrangement på benene. Jeg var rigtig glad for at jeg kunne deltage, for det var en rigtig dejlig aften med bogsnak, erfaringsdeling, meningsudveksling, star-struck-hed, snacks og bookiebags.

Vi lagde ud med en kort præsentationsrunde af de deltagene, så vi fik en ide om hvem der var der, hvilken blog de havde og hvor de kom fra i landet. Aalborg, Århus, Vejle, København - bl.a., godt spredt ud og virkelig fedt at så mange tog turen forbi.

Første levende billede der skulle fortælle var Mette Breth, fra Breth Design, I kender hende nok, som hende der har lavet forsider til Morika-serien, "Ravnenes hvisken", "Hvidt støv", "Blåt blod" og jeg kunne blive ved. Hun fortalte om samarbejdet mellem hende, redaktør og forfatter når der skal laves forsider. Hvordan hun klippe-klistre billeder og manipulere dem så de bliver lige som hun vil have det. Noget jeg altid har fundet virkelig fascinerende - for jeg kan ikke finde ud af PhotoShop, men synes det er vildt flot, når nogen kan. Hun fortalte levende om hele processen og sluttede af med at vise den færdige forside til andet bind i "Ravnenes hvisken" - uh! Glæd jer, for filan da, den er flot! Lige så stemningsfuld og smuk som den første. Jeg kan slet ikke vente til den udkommer!Herefter kom der et mere personlig oplæg fra Julie Duch Lauridsen, der har skrevet bogen "Er der en vej ud af helvede?" (læs min anmeldelse her). Hun fortalte om bogen, om hvordan det er at være bange, at have lavt selvværd, at kunne finde de positive ting i de negative, om hvordan bogen har hjulpet hende og meget mere. Det var virkelig spændende at høre og hun fortalte virkelig fra hjertet. Noget jeg bestemt ikke tror er nemt. Hun fortalte også om at hendes bog har åbnet for debat om emnet og at hun håber den kan være med til at hjælpe andre, med at indse at de ikke er alene med deres sygdom.


Så skiftede vi igen genre og nu gik Anna Klahn på og fortalte om sin digtsamling "Fra den afdødes hus" og vejen til at blive udgivet. Hendes vej til udgivelse var meget anderledes end hun havde troet, men ikke desto mindre lykkedes det. Hun fortalte også om hvad hun har i støbeskeen lige nu og det lyder virkelig spændende. Jeg læser ikke mange digtsamlinger, men måske jeg skulle til at lave om på det!


Herefter gik Gry Pil Lund Renfelt på og fortalte om sin roman "Tidsfangen" - jeg har endnu ikke læst den, men netop købt den og nu, efter at have hørt Gry fortælle om den, glæder jeg mig meget til at komme i gang med den. Hun fortalte om det fede ved at skrive en usympatisk hovedperson - noget der er alt for lidt af. Hun fortalte om de ting hun nu, efter at have færdiggjort bogen, gerne ville kunne lave om, men at sådan som det blev, var jo sådan som det skulle være på det tidspunkt. Hun fortalte også om kommende projekter og jeg har en klar ide om at det er en forfatter man skal holde øje med!Så blev det Marie Jensby fra Turbine Forlagets tur. Jeg har mailet med hende og jeg er også så heldig at modtage anmeldereksemplarer fra dem, men det er altid rart at sætte et ansigt på dem man skriver med. Samtidig kender jeg dem også fra mange af de billedbøger jeg har skrevet lektør på. Marie fortalte om hvor glade forlagene er for os bogbloggere og hvad vi gør for dem. Hun beskrev hvordan processen er med at finde nye bøger de vil udgive, hvordan de arbejder med oversættelse og hun gav også et par fifs til hvad man skulle gøre, hvis man gerne ville ind for forlagsbranchen.Til slut fortalte Boris Hansen, forfatter til bl.a. "Vejen til Panteon", om hvordan han kommer på ideer, hvordan han fik ideen til Panteon-sagaen - at han bl.a. gerne ville skrive en historie hvor der ingen forældre var - for det har han gjort før, og det havde irriteret ham bagefter. Han gav os også et indblik i hvor struktureret han er når han skriver - det synes jeg er meget imponerende at man kan have og bibeholde et så stort overblik.Efter oplæggene var der fri leg - der blev snakket bøger, serier, yndlings- og mindre yndlingsbøger og serier. Tv-serier af bøger. Filmatiseringer af bøger. Nye udgivelser. Kommende udgivelser. Hvordan bøger står på hylderne hos hver enkelt. Ja, en masse snak om bøger!

Overraskelsesvis fik vi ikke en, men hele to bookiebags med hjem! Det havde ingen af os vist set komme, så det var bare en utrolig lækker bonus.


Alt i alt var det en virkelig hyggelig aften i bøgernes tegn. Der blev nurset om os. Vi blev forkælet. Budt velkommen og taget imod med åbne armene. Alle oplægsholderne var på, smilende, imødekommende og velvillige til at svare på spørgsmål, signere og snakke. Tusind mange tak til Arnold Busck for at lægge lokaler til og til Eva Lucia for at stable det hele på benene - det var en succes!

Sponsorere:
Arnold Busck // Gads Forlag // Plusbog.dk // Aarhus Universitetsforlag // Bookeater.dk // Forlaget Mellemgaard // DreamLitt // Turbulenz // Forlaget Facet // EgoLibris // Aarhus Bibliotekerne // Krimimessen // Copenhagen Storytellers // Ulven & Uglen // Alvilda // Turbine // Tellerup // BrethDesign // Anna Klahn // Boris Hansen // Gry Pil Lund Renfelt // Julie Duch Lauridsen // Eva Lucia

2 kommentarer:

  1. Rigtig fedt indlæg! Tusind tak for din deltagelse på aftenen :)

    SvarSlet
  2. Det lyder til at have været et hyggeligt event!

    SvarSlet