onsdag den 14. november 2018

Klaus Hagerup; Pigen, som ville redde bøgerne

Klaus Hagerup; Pigen, som ville redde bøgerne

Bagsidetekst:
Ved du, hvad der sker med de biblioteksbøger, som ikke bliver lånt af nogen? Det gør Anna heller ikke. Men da hun får det at vide, er der ingen vej tilbage. Hun er nødt til at sætte en redningsaktion i gang. 

En fortælling om at elske bøger og dem, der bor i dem. For bogelskere i alle aldre. 

Jeg tror ikke at jeg har læst en så fin billedbog siden "I landet med den store ordfabrik" og "Barn af bøger", begge er bøger som alle forresten burde læse, for de er simpelthen så skønne. Måske synes jeg bare "Pigen, som ville redde bøgerne" er fin fordi jeg er bogelsker, bogsamler, bognørd, bogentusiast og meget mere, men jeg er ret sikker på at folk der ikke læser bøger, også vil synes bogen er fin - for den har faktisk noget på hjerte.



"Pigen, som ville redde bøgerne" er ikke alene en skøn fortælling om Annas kærlighed til bøger og hendes kamp for at redde dem der ikke bliver læst. Hun skal også opklare hvem forfatteren bag en ganske populær bog er - en bog uden slutning! Anna beslutter sig for at skrive sin egen slutning, men det er ikke sådan lige til. Jeg kan godt lide ideen om at Anna er bange for at blive ældre - hun bliver snart 10, fordi hun er bange for hvad der skal ske i fremtiden. Undervejs bliver hun heldigvis klogere og indser at det måske ikke er så dårligt ikke at vide hvad der kommer til at ske, men at tage livet som det eventyr og den vidunderlige rejse det er.

De to fortællespor i historien, bliver både kædet fint sammen, samtidig med at de ikke helt hænger sammen. Annas kamp for bøgerne får ikke rigtig en slutning, og historien uden slutning, tja, den har jo heller ikke en slutning. Måske er fortællingen udformet netop sådan, fordi fantasien ikke sætter grænser og ikke har nogen ende. Hvem ved.


Noget af det jeg også holdt utrolig meget af ved bogen er de meget smukke illustrationer. Som i "I landet med den store ordfabrik" og "Barn af bøger" bærer illustrationerne næsten historien frem. De er meget detaljerede og unikke i deres udtryk og der er flere af dem jeg gerne ville have som plakater i mit hjemmebibliotek. De er kunstværker i sig selv.

Hvis du er bognørd, bogelsker osv. ligesom mig - så er den et must. Det er lige meget om du er ung eller gammel. Den kan bruges som højtlæsning eller lystlæsning. Læsning og fordybelse i hvad en bog egentlig kan. Bogen her rummer så meget kærlighed til bøger, at man, selvom man ikke er den store læser, nok skal mærke kærligheden og forhåbentlig blive inspireret til selv at mærke hvad fantasien kan!


Fakta:
Forlag: Høst
Original titel: Jenta som ville redde bøkene
Udgivet i: 2018 (på dansk)
Antal sider: 60
6 ud af 6 sider

1 kommentar: