onsdag den 27. maj 2015

Alysson B. Sheinmel; Den anden stjerne


Alyssa B. Sheinmel; Den anden stjerne

Bagsidetekst:
Syttenårige Wendy Darlings yngre brødre er forsvundet i en surferulykke. Men Wendy tror ikke på, at de er døde. Derfor starter hun sin egen eftersøgning på de solbeskinnede californiske strande. Den fører hende til en mystisk skjult bugt, beboet af en flok unge bortløbne surfere. Wendy bliver straks tiltrukket af den karismatiske leder, Pete, men hun drages også mod hans modsætning, narkohandleren Jas, som er gådefuld, farlig og smuk.

Denne radikale genfortælling af klassikeren "Peter Pan" er en forførende historie om to unge mænd, der ikke ønsker at blive voksne - og pigen, som er fanget imellem dem.

Wendy er stjerneelev på gymnasiet. Hun får gode karakterer, er bedste veninder med Fiona, har nogle dejlige forældre og to skønne surfer brødre John og Michael. Man skulle tro at Wendy har det fantastisk, men det har hun langt fra. For hendes brødre er forsvundet i en surferulykke og Wendy nægter at opgive håbet om at de stadig lever. Hendes forældre accepteret deres tab, men er langt fra kommet videre. Wendy vil ikke acceptere - hun kan ikke! Ikke før hun selv har gjort noget!

Da hun for sommerferie fra gymnasiet, og egentlig burde gøre sig klar til at komme på universitet, sætter hun sin egen eftersøgning i gang. Hun kører strandene tynde, men finder ingenting - ikke før hun får øje på en dreng. En dreng i bare tæer, på motorcykel og med et surfboard. Hun følger efter ham og han leder hende til den perfekte strand, med de perfekte bølger. Wendy forelsker sig i drengen, Pete. Alt er bare meget bedre på denne fantastiske (fantasi) strand. Hun lærer endda af surfe!

Uheldigvis har  Pete hemmeligheder og da disse hemmeligheder kommer for dagens lys knuser det Wendys verden og hun søger derfor svar hos Petes gamle ven og fjende, narkohandleren Jas, for han er også en del af hemmeligheden.

Hvad Wendy ikke selv er klar over, er at hendes verden falder mere sammen end hun nogensinde kunne forestille sig, og snart må hun revurdere sit syn på hendes tilværelse - for hvor meget af det har hun forestillet sig i sin dybe dybe sorg over at have mistet sine brødre og hvor meget er det er sket i virkeligheden? Pludselig kan Wendy ikke finde hoved og hale i fantasien og snart er hun livsfare - men hvem kan redde hende?


"Den anden stjerne" er en barsk ungdomsfortælling om en sorg så dyb at den ændrer din virkelighedsopfattelse og er til fare for dig selv. Jeg havde slet ikke forventet at det var sådan den var, men jeg var bestemt positivt overrasket. Synes det er en utrolig velfortalt og velskrevet historie, som virkelig fanger. Selvom jeg ikke kan sætte mig ind i Wendys situation, er det nemt at forstå hendes modstridende følelser overfor Pete og Jas, hjertet kan godt forelske sig i to meget forskellige fyre på samme tide - fordi de hver især giver noget helt specielt til en.

Jeg måtte dog holde tungen lige i munden til sidst, da det bliver en smule forvirrende, men jeg synes det giver en fed effekt til bogen, det er dog også derfor den ikke får 5 stjerner. Der var et par gange hvor jeg simpelthen tabte tråden, og det ødelagde lidt flowet i fortællingen. Hvis jeg måske havde en ide om at det var sådan bogen var, var det måske anderledes, jeg ved det ikke. Under alle omstændigheder synes jeg bestemt den er værd at læse!


Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: Second Star
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 277
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar