torsdag den 28. maj 2015

Gitte Løkkegaard; Sukker

Gitte Løkkegaard; Sukker

Bagsidetekst:
Nina Maria Løvbjerg er en selvsikker pige på 19 år, der ved lige præcis, hvordan man scorer en fyr. Hun går i 3.g og lever et tilsyneladende normalt liv med fester, kæreste og familie. Men alt ændrer sig, da hun får en affære med sin sexede nye chef Thomas. Affæren er i begyndelsen en spændende, altopslugende forelskelse, men bliver efterhånden en mørk hemmelighed, der kiler sig ind mellem Nina og hendes forældre, veninder og kæreste. Pludselig lever Nina et dobbeltliv, og hun er ikke længere den ubekymrede gymnasieelev, hun engang var.

Nina lader til at have det hele - en god familie, der giver hende plads til at være teenager, en dejlig kæreste og en god stor vennekreds. Hun er bedste veninder med Emilie og Sally - de fester, hygger sig og planlægger fremtiden sammen. Ninas forældre siger, at siden hun bliver 19 skal hun til at tjene til vejen og livet - så Nina skal have et arbejde. Hun bliver piccoline i det firma hvor hendes far arbejder og hun er glad for det - lige bortset fra chefen. Der er noget ved ham der både skræmmer og tiltrækker hende.

Da Ninas kæreste, Laurits, tager til Afrika med en kammerat, efterlades Nina hjemme, med hovedet fyldt af underlige tanker omkring chefen, Thomas - der viser sig også at tænke på hende. De indleder et forhold, der er langt fra alt andet Nina før har prøvet. Hun forelsker sig hovedkuls i Thomas og følelserne er gengældt. Deres sexliv er vildt, spændende og anderledes end sex har været før for Nina.

Forholdet med Thomas er dog ikke uden problemer - han gemmer på hemmeligheder, som gør hende utryg, han begyder at stille krav til hende som hun finder forvirrende og skræmmende. De skændes. De råber af hinanden. Går hver til sit, men finder sammen igen. Ninas verden er kommet til at rotere omkring Thomas, indtil den sidste dråbe falder og får bægeret til at flyde over ...


"Sukker" er Fifty Shades i young adult-indpakning. Ung, semi-uskyldig pige møder lidt ældre, flot, rig, mystisk mand og de indleder et heftigt forhold, som sætter begge deres tålmodighed og indre ro på prøve - indtil det bliver for meget for den ene part, hvilket næsten ender fatalt for den anden ...

Jeg var ikke klar over at den ville være så dyster da jeg gik i gang med den, men jeg synes faktisk at det fungerede rigtig godt. Jeg var draget fra første side og havde svært ved at slippe den igen. Sproget er godt, handlingen spændende - skænderierne virker "livagtige" og det samme gør sig gældende når det kommer til reaktionerne, for hvem har ikke prøvet at føle sig uretfærdigt behandlet af en man elsker, men som man alligevel tilgiver? Jeg er især vild med slutningen, den var slet ikke som jeg havde forventet og synes det var fedt at blive overrasket!

Tak til Plusbog for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Politiken
Udgivet i: 2015
Antal sider: 288
Læst som e-bog
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar