fredag den 14. oktober 2016

10 spørgsmål #5: Louise Haiberg

10 spørgsmål #5: Louise Haiberg

Hvilken bog elskede du at få læst højt som barn?
Så vidt jeg kan forstå på min mor (vi havde for nylig en samtale om mine højtlæsningsbøger da jeg fik to af dem) så havde jeg tre favoritter. Priks første tur - Erik Hill. En af mine helt gamle billedbøger. Min kærlighed til den historie hang nok sammen med at jeg ejede (og stadig har) en bamse som lignede hunden fra bogen. Hvaekolonien Dyrefryd og andre fortællinger - Birgit Erup. Er den bog jeg har de klareste (og en anelse ukorrekte) minder om at få læst op. Jeg kan huske hvor skræmmende jeg syntes larven Sadistro var. Når jeg ser billederne i dag, så ser han ikke nær så grum ud. 365 Godnathistorier. Som er en bog fyldt med forskellige eventyr.

Hvad er den første bog du selv læste?
Uh, jeg må ærligt tilstå at jeg ikke kan huske det. :-/ Jeg kan huske at min farfar lærte mig at skrive mit navn da jeg var fire og skolen hvor vi tegnede alfabetet, men hvilken bog jeg læste først er ikke kommet med i hukommelsesarkivet.

Din yndlingsbog som barn/ung?
Endnu et svært spørgsmål. Der er jo så mange. Dem jeg har nævnt var absolut favoritter da jeg var barn. Da jeg blev lidt ældre udviklede jeg også en kærlighed til H.C. Andersens "De vilde svaner" og selvfølgelig, Dennis Jürgensens bøger (især Grønne Øjne) og Ildøglernes sang af Anne McCaffrey, Dean Koontz-bøger, Sagaen om dødens port og mange flere. 

Din yndlingsbog som voksen?
Uh, igen svært for der er så mange, men serien Sagaen om dødens port af Margaret Weis og Tracy Hickmann er stadig en af mine absolutte favoritter og den bogserie der for alvor fik mig til at beslutte at jeg ville skrive fantasy.

En bog du aldrig er blevet færdig med at læse og hvorfor.
Heksetimen af Anne Rice. Den står stadig på min hylde og jeg har flere gange overvejet at prøve at læse den igen. Af en eller anden grund fangede den mig bare ikke da jeg som 13-årig forsøgte at læse den. 

En bog du har på din tbr-liste, men som du godt ved at du aldrig får læst.
Hmmm ... kan ikke komme i tanke om nogen. Måske fordi jeg altid bliver ved med at håbe at jeg får læst alle mine bøger på et tidspunkt.

Når du skal vælge hvad du vil læse, hvordan gør du så?
Det er meget forskelligt. Det kan enten være fordi jeg får en bog anbefalet, fordi jeg hører at der bliver snakket godt for den. Eller også handler det bare om at trække en bog ud fra en hylde på biblioteket og hvis bagsideteksten lyder interessant, tager jeg den med. 

En bog der minder dig om et særlig tidspunkt i dit liv.
Hmmm ... Det tror jeg faktisk ikke jeg har. Mange af mine bøger er blevet genlæst igen og igen, så de tilhører ikke nogen bestemt tid i mit liv. De er bare ... tidsløse.

Jeg hørte Michael Jacksons "History"-album mens jeg læste Harry Potter og når jeg hører sange derfra, minder det mig om specielle scener i bogen. Har du det også sådan med noget musik?
Sådan har jeg det med mine egne bøger. Jeg lytter til musik, mens jeg skriver så nogle sange vil nok for evigt være forbundet med dem. Jeg har dog ikke andre bøger som jeg forbinder med musik. 

Hvis du skulle anbefale mig en bog, hvilken skulle det så være?
Uh, endnu et svært spørgsmål. Der er jo så mange. Men Sagaen om dødens port er nok den der altid vil stå øverst på min liste. Hvis man kan lide high-fantasy med elvere, drager, dværge, mennesker, troldmænd og magi, så er serien lige sagen. 

2 kommentarer: