søndag den 30. oktober 2016

Jeanette Hedengren; Grænselandet

Jeanette Hedengren; Grænselandet (Mørkets søn, #2)

Bagsidetekst:
Hungersnød og krig truer Sikanias mørke folk, og det er op til Bestan at redde dem. Som nyudnævnt hersker hviler alt ansvar på hans skuldre, og alliancen med lysets folk kan kun hjælpe ham et stykke ad vejen. Destan må nu vise at han er mere end en egoistisk ballademager, og at han har viljen og evnerne til at bære opgaven. Men det er svært når han mangler Celina ved sin side, og kampen for at få hende tilbage kan meget vel komme til at koste ham tronen eller livet.

Jeg fik aldrig anmeldt første del af denne serie og det er bestemt en fejl! Jeg beklager! For det er virkelig en serie med potentiale. Den er spændende, velskrevet og fængslende. Den fortjener mere omtale end den får.

Det tog lige lidt tid at komme ind i handlingen igen, for det er noget tid siden jeg har læst den første bog. Samtidig er der rigtig mange personer og dermed også en del "anderledes" navne man skal holde styr på. Da jeg endelig var kommet tilbage i rytmen, var bogen til gengæld svær at lægge fra mig igen. Bare lige et kapitel mere.

Jeg kan godt lide Destan som hovedperson. Han er en sammensat mand, der kæmper for hvad der er bedst for hans folk, samtidig med at han prøver på at kæmpe for det der er vigtigst for ham selv, nemlig at få Celina tilbage. Vil det lykkedes? Hvordan bringer man nogen tilbage fra de døde? Samtidig er han en person i udvikling. Fra første bog og til nu er der tydelig spring i hvordan han ville have handlet før Celina, og nu, efter hende. Det er spændende med en karakter der udvikler sig så tydeligt og hvor man kan mærke hans indre kamp for virkelig at ville forandre sig til det Celina så i ham.

Samtidig er hele tanken om mørkets og lysets folk rigtig spændende. Det er fantasy, når fantasy er bedst. Et land i krig. To folk der skal forenes for at kunne slå en potentiel fælles fjende. En mand der har mistet sit livs kærlighed, og så alligevel ikke. En dyster fortælling om kærlighed og krig og hvad det gør ved selv de bedste mænd.

Det er heller ikke kun Destans problemer og følelser vi kommer i kontakt med. Fortællervinklen skifter gennem hele bogen, så vi får også opsnappet hvordan de andre personer går og har det. Det er med til at give et mere nuanceret billede af historien som helhed og det giver en spændende dynamik i fortællingen. Vi ved aldrig hvilken stemme vi skal høre fra næste gang, og det er med til at holde en på dupperne.

Det blomstrer jo nærmest med danske fantasyforfattere for tiden og hvor er det fedt! Den her blander sig helt klart oppe blandt de store. Suveræn. Spændende. Super! Og kom så med næste bind, den kan jo ikke slutte sådan der!

Fakta:
Forlag: Ulven og Uglen
Udgivet i: 2016
Antal sider: 406
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar