tirsdag den 10. januar 2017

C. J. Redwine; Skyggernes dronning

C. J. Redwine; Skyggernes dronning

Bagsidetekst:
Lorelai Diederich er kronprinsesse og på flugt. Hun har kun én mission: At dræbe den onde dronning, som har taget både Ravenspires trone og hendes fars liv. For at gøre dette må Lorelai bruge netop det våben, som både hun og dronning Irina begge besidder - magi. Lorelai bliver nødt til at være hurtigere, stærkere og mere magtfuld end Irina, den farligste troldkvinde, Ravenspire nogensinde har set.
 
I nabolandet Eldr står den næstældste prins Kol pludselig alene med ansvaret for hele kongeriget, da hans far og storebror bliver slået ihjel af en hær af trolde med magiske evner. For at kunne nedkæmpe troldene og redde sit land har Kol brug for magi, men det kan han kun få adgang til, hvis han indgår en pagt med dronningen af Ravenspire og lover at blive hendes personlige jæger ... og bringe hende Lorelais hjerte.

Men Lorelai er slet ikke, som Kol forventede - hun er smuk, benhård og ustoppelig - og på trods af Irinas sorte magi bliver Lorelai tiltrukket af den lidenskabelige og komplekse konge. I sin kamp for hele tiden at være et skridt foran dragejægere - som hun er kommet til at holde meget mere af, end hun burde - må Lorelai gøre alt i sin magt for at knuse den onde dronning. Men Irina lader sig ikke uden videre besejre, og hendes sidste træk kan meget vel koste prinsessen det eneste, hun endnu har at miste ...

En gendigtning af "Snehvide". En historie om magtkampe, ubrydelige løfter og kærlighed. En fortælling der byder på drabelige slag, modige helte (og antihelte), magi der kan ødelægge hele lande, men også bygge dem op igen. Sort og tør humor, der nok skal få et lille smil til at spille i din mundvig. Hvis du kan nikke ja til det, så er den her bog helt klart noget for dig!

Jeg havde ikke troet at historien ville være så dyster som den er, men det fungerer rigtig godt. Lorelai bliver gang på gang testet. Hun mister stort set alle dem hun elsker, og alligevel formår hun at holde sit mål for øje og gøre hvad der kræves for at nå det. Leo og Lorelais kærlige søskende drillerier holder virkelig gejsten oppe og jeg kan fint forestille mig de to, gå og prikke til hinanden, mens de udtænker måder hvorpå de kan irritere dronning Irina.

Samtidig kan jeg også fint se Kol drikke sig fuld og frygte sine forældre, fordi han endnu en gang har skuffet dem. Jeg kan fint se ham og vennernes gemytlige drillerier, som de bruger for at holde sorgen og en utænkelig fremtid for døren. Samtidig er det ikke svært at forestille sig den onde dronning, der vil gøre alt for at bibeholde magten over et kongerige der aldrig var hendes til at starte med.

Det er en mørk version af det kendte eventyr. Men det er også helt sin egen. Jeg havde ikke lige fanget det med drager - men det fungerer. Jeg tænkte lidt på "Talon" af Julie Kagawa, mens jeg læste, netop fordi den også omhandler drager, og jeg kan godt lide at de samme karaktertræk om hvordan en drage er, går igen i begge historier - så er der samhørighed.

Herfra får den min varmeste anbefaling!

Tak til Turbine for anmeldereksemplar! (modtaget ved Bogbloggertræf 2016)

Fakta:
Forlag: Turbine
Original titel: The Shadow Queen
Udgivet i: 2016 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 358
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver:
Læsehest med fantasy
Sus' bogblog
Readers Wall

Ingen kommentarer:

Send en kommentar