søndag den 1. januar 2017

Sabaa Tahir; En flamme i natten

Sabaa Tahir; En flamme i natten

Bagsidetekst:
Elias og Laia er på flugt. De løber for livet.

Efter de dramatiske begivenheder på militærakademiet jager en hær anført af masker de to flygtninge, mens de prøver at slippe ud af hovedstaden og finde gennem imperiets enorme og øde områder. Laia er fast besluttet på at bryde ind i Kauf - imperiet mest sikrede og farligste fængsel - for at redde sin bror, hvis viden om serransk stål er afgørende for oprørets fremtid. Og Elias er fast besluttet på at holde sig sammen med Laia ... også selvom det kan koste ham friheden. Men Elias og Laia må kæmpe benhårdt, hvis de skal overliste deres fjender: den blodtørstige kejser Marcus, den nådesløse kommandant, Kaufs sadistiske fængselsinspektør og mest fortvivlende af alt, Helene - Elias' tidligere veninde og imperiets nyeste blodtornskade.

Uha, den her serie bliver bare bedre og bedre! Hvis du endnu ikke har læst "Det ulmende oprør" - så kom i gang! Det er virkelig en historie der holder sin læser fast og som efterlader en hungrende efter mere!

Den første grund til at jeg elsker den her serie er hovedpersonerne. Laia er pigen der vokser med opgaven. Der først ikke tror på sig selv, men som efterhånden bliver mere selvsikker og tør tage chancer, også selvom de kan gå grueligt galt. Elias er den jernhårde maske, der ikke kan klare imperiets pres og som inderst inde bare gerne vil være fri og leve i fred og uden drab. Helene der har fået den frygteligste opgave: at finde og dræbe sin gamle bedste ven. Personerne er troværdige og deres handlinger afspejler virkelig deres sindstilstand og tanker bag.

For det andet, så er universet godt skruet sammen. Hovedstanden hvor det hele sker er beskrevet så man som læser, næsten kan mærke stemningen, støvet og varmen på egen krop. Ørkenområdet og den tørre blæst. Området omkring Kauf. Det hele er virkelig godt beskrevet. Detaljeret, men ikke så det bliver for meget eller kedeligt.

For det tredje er sproget godt. Flydende. Som læser bliver man grebet af følelserne hovedpersonerne føler, og flere gange sidder man helt ude på kanten af stolen fordi man ikke tør vende næste side og se hvad der nu sker. Der er mange hemmeligheder og hints, der skal stykkes sammen til en større og mere skrækindjagende sandhed end man kan forestille sig.

Det hele spiller bare! 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: A torch against the night
Udgivet i: 2016 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 475
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar